hocam maalesef artık bir önemi yok, son kraliçemi de kaybettim.
arkadaşlar ben ettim siz etmeyin, varsa benim gibi hobiye yeni başlayan kardeşlerim onlar için de ufak bir "neler yapılmaz" rehberi olsun. hem de bana çok büyük deneyim oldu.
arkadaşlar birincil olarak asla ama asla unutmayın ki bu tarz tüplerin yapımında kullandığımız pamuklar havaya da suya da neme de geçirgen. eğer yeterince çok pamuk kullanmazsanız karıncalara da geçirgen. ben bir talih aynı anda iki tane kraliçe buldum fakat ikisini de deneyimsizliğim yüzünden kaybettim. birini şırınganın ağzını kapatmakta kullandığım pamuğun yetersizliğinden kaybettim diğeriniyse pamuğun nelere geçirgen olduğunu bilmediğimden kaybettim. pamuk sıkı durmayınca japonla tutturmak istedim ve sonucunda çaresizce son kraliçemin de boğulmasını izledim. bunlar sonsuza kadar burada duracak ki ben de ne olursa olsun bazı şeylerin bilince olarak hareket edeyim. hepinize iyi forumlar, iyi hobiler.
en yakın zamanda başka kraliçeler ve yepyeni serüvenlerle buluşmak üzere, hoşçakalın
Geçmiş olsun hocam. En azından bu olaydan bir deneyim kazanmış oldunuz. Moraliniz biraz düzelecekse ben de yaşadığım kötü bir olayı anlatayım, dertlerimizi eşitlemiş oluruz. 😅
Pazartesi saat 23.36 civarında evin içinde bir
Tetramorium prensesi bulmuştum. Sürekli milletin evin içinde kraliçe bulduğunu görüyordum, sonunda bana da denk gelmişti. Çok güzel bir deneyimdi. Tam o sırada abimlere gitmem gerekti. Yaklaşık 1-2 saat sonra eve döndüğümde, anneannem bu hobiyle uğraştığımı bildiği için evdeki prensleri ve prensesleri toplamış. Kısacası evin içinde bir uçuş olmuş. Hepsini tek bir bardağa koymuş, anlattığı kadarıyla 10'dan fazla alate vardı.
Ben gelmeden 5-10 dakika önce de babaannem o bardağı alıp yıkamış. Kadına "Bardağın içine baksaydın bari." diye bağırdım, o da anlık telaşla bardağı yıkadığını bile unutmuş. Zaten yaşı gereği hem çok unutkan hem de gözleri pek iyi görmüyor.
O gün yaşadığım babanneme yaptığım tavrımın pişmanlığı ve o kadar canlının canlı canlı boğulmuş olabileceği düşüncesi aklımdan çıkmadı. Gerçekten berbat bir uyku çekmiştim. Kısacası bu hobide böyle trajikomik olaylar maalesef yaşanabiliyor. Benim yaşadığım da tek örnek değil; birçok hobidaşımın buna benzer üzücü anıları var. O yüzden çok moral bozmayın, bu tarz durumlar ne yazık ki hobinin bir parçası olabiliyor.