Grup yada kompleks bilgisi verilebilir mi?

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Bu tetramoriumların grubunu yada kompleksi söylenebilir mi? Forumda kalite çok düşerse diye fotoğraf seklinde postimages linki koydum. Kraliçenin boyutu da 7-8 mm.

1000038339.jpg

1000038213.jpg

Çözüm
Yalnızca Tetramorium caespitum tür grubundan olduğu söylenebilir. Kompleks bilgisi veremezsiniz bu fotoğraflarla. Avrupa ve Anadolu'ya özgü tüm Tetramorium türleri, Tetramorium caespitum grubuna dahil edilir.
''All native European and Anatolian Tetramorium species belong to the Tetramorium caespitum group''. Makaleye aşağıdan ulaşabilirsiniz.
Hocam renginden komplex vs ayırt edilebilir miyim diye düşünmüştüm o yüzden sarı renkli oldukları için ferox komplexinden olabilirler belki ama sadece renkle bu tespiti yapmam doğru olmaz kısaca belki renginden bir çıkarım yapabilir miyim diye sormuştum.
Renkten kompleks ayırt edemezsiniz. Çıkarım da doğru olmaz. Taksonomistler bile kompleks tespitinde zorlanıyorlar, renkle...

hahsk

Nanitik
Üye
Bu tetramoriumların grubunu yada kompleksi söylenebilir mi? Forumda kalite çok düşerse diye fotoğraf seklinde postimages linki koydum. Kraliçenin boyutu da 7-8 mm.
Hocam bu pva sünger değil mi ? Küf yapar mı ? Çok güzel duruyor pamuğa nazaran.

sedatettin

Pupa
Üye
Bende de buna benzer bir tür var, ayrıca tahmin olduğunu yazdım lütfen sakin olun;)

Hocam yanlış olduğunu veya insanları yanlış bilgilendirdiğimi düşünüyorsanız tahminimi geri alabilirim

Son düzenleme:

BahadirSarp

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Niye sormuştunuz hocam?
Hocam renginden komplex vs ayırt edilebilir miyim diye düşünmüştüm o yüzden sarı renkli oldukları için ferox komplexinden olabilirler belki ama sadece renkle bu tespiti yapmam doğru olmaz kısaca belki renginden bir çıkarım yapabilir miyim diye sormuştum.

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Zamanında macro lensle çektiğim şöyle bir fotoğraf var.

1000030533.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Yalnızca Tetramorium caespitum tür grubundan olduğu söylenebilir. Kompleks bilgisi veremezsiniz bu fotoğraflarla. Avrupa ve Anadolu'ya özgü tüm Tetramorium türleri, Tetramorium caespitum grubuna dahil edilir.
''All native European and Anatolian Tetramorium species belong to the Tetramorium caespitum group''. Makaleye aşağıdan ulaşabilirsiniz.
Renkten kompleks ayırt edemezsiniz. Çıkarım da doğru olmaz. Taksonomistler bile kompleks tespitinde zorlanıyorlar, renkle ilerlemek hiçbir katkı sağlamaz.

Çözüm

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Yalnızca Tetramorium tür grubundan olduğu söylenebilir. Kompleks bilgisi veremezsiniz bu fotoğraflarla. Avrupa ve Anadolu'ya özgü tüm Tetramorium türleri, Tetramorium caespitum grubuna dahil edilir.

Renkten kompleks ayırt edemezsiniz. Çıkarım da doğru olmaz. Taksonomistler bile kompleks tespitinde zorlanıyorlar, renkle ilerlemek hiçbir katkı sağlamaz.

Hocam tetramorium grubu derken caespitum tür grubundan bahsediyorsunuz değil mi?