Görseniz, dönüp bakmayacağınız cins hangisi olurdu ?

BahadirSarp

Brachypterous
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Çok nazlı bir tür, pis bir tür. Benim formica kraliçem ilk işçilerini çıkardıktan sonra hiç yumurtlamadı ve sebebi hakkında hiç bir fikrim yok. Çok stresli, kolayca yumurtalarını yiyebiliyor. Benim sevmediğim yanları bunlar. Ben stres konusunda pek bir sorun yaşmadım ama kraliçelerini sık kontrol eden birisi çok sorun yaşayacaktır.
Formicaların bir iyi yönü var sayılabilir ama görme yetileri diğer karıncalara göre daha iyi ben tüpün kılıfını açtığımda kraliçenin yüzümü ellerimi takip ettiğini görmüştüm ama çok iyi gördükleri içinde daha kolay stres oluyorlar.

ysa

Replete
Yardımsever
Üye
Ben şahsen Formicaların nazlılığını görmedim. Varsa nazlı oda bana denk gelen Camponotuslardır. Şuana kadar baya baktım. Sadece bakmakla yetindim, ya öldüler ya yumurtalarını yediler. Bende hediye etmiştim.

Sanırım listeme Camponotusta ekleyeceğim 😃

ali8181

Majör
Üye
Bence messor olabilir, şuana kadar 20 tane kraliçeye bakmışımdır çok büyük bir kısmı yumurtluyor ama yumurtalara bakmıyor ölüp gidiyor.

ömerherdem

Larva
Üye
Formica çok çabuk strese giriyor.Ve yemek seçiciliği çok fazla ben bir daha beslemem.

yağızalp

Replete
Üye
Biraz geç kalmışım ama chataglyphis nodus veya camponotus artık bana kalitesiz çin telefonları gibi geliyorlar zaten hobiye bu sene başladım bu iki tüden toplam 50 60 arası kraliçeye denk geldim bu şekilde harçlık bile çıkarttım ama artık görmekten sıkıldım

TurkistKayra

Pupa
Üye
Formicayı niye sevmiyorsunuz ya? Korkutmayın beni, hobiye yeni başladım ve daha dün ilk kraliçem olan Formica Rufibarbis'i buldum :D