Gelişmeyen Messor Yumurtaları

genceladus

Yumurta
Üye
Merhaba,

14 Nisan'da Messor kraliçesi buldum. Hemen tüp hazırlayarak asestat kağıdı + karton ile kapattım. Mümkün olduğunca strese sokmayacak şekilde kontrollerimi yaptım. İlk hafta dolmadan yumurtlamıştı. Titreşime ve ışığa maruz kalmaması için kapalı dolap içerisinde yumurtaların büyümesini bekledim. Fakat haziran ayının başında yumurtalar larvaya bile dönüşmedi. Kraliçeye destek olması için mikro un kurdu ertesi hafta şekerli su verdim. Bugün tekrar kontrol ettiğimde yumurtaların boyutunun hala aynı olduğunu ve gelişim olmadığını tekrardan gördüm. Bugün yarım mikro un kurdu beslemesi yaptım. Biraz araştırma yaptığımda bu durumun kraliçeden kaynaklı olabileceğini birkaç yerde okudum. Yumurta boyutlarını ve adetlerini görsellerden bakabilirsiniz.

Yumurtaların larvaya dönüşmesi için yapabileceğim bir şeyler var mıdır? Yoksa 2 hafta daha bekledikten sonra doğaya bırakacağım.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2026-06-27 at 22.16.29 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2026-06-27 at 22.16.29 (1).jpeg
    23 KB · Görüntüleme: 21
  • WhatsApp Image 2026-06-27 at 22.16.29.jpeg
    WhatsApp Image 2026-06-27 at 22.16.29.jpeg
    22.2 KB · Görüntüleme: 22

sedatettin

Media
Üye
Yumurtalarını yiyor muhtemelen, hayvana şekerli su, protein, tohum desteği yapın, kanat kasları erimiş olabilir uzun zaman olmuş bulalı

Babuş

Pupa
Üye
Yumurtalarını yiyip yeniden yumurtlamış olabileceğini düşünüyorsanız belki bir problemi yoktur. Aynı problemi bir lasius kraliçesinde yaşamıştım ama yemediginden emindim. Sonuç olarak doğaya saldım. Bazı kraliçelerin bazı kronik problemleri olabiliyor. Bunun nedeni kraliçenin kısır olması mi bilmiyorum ama en mantıklı gelen de o bana göre. Sonuç olarak salın derim ben de salmıştım

Anteren

Larva
Üye
Benim de üç tane tapinoma cinsi kraliçe karıncam vardı üç arkadaş beraber aynı cinsi besliyorduk karıncalar yumurtlamadı neredeyse 1,5 yıl oldu karıncalarda sadece biri yumurtladı yumurtalarıda çok yavaş gelişiyor diğer iki kraliçe karınca mevsiminde doğaya bırakıldı ancak üç kraliçe karıncanın da kanatları yoktu,sonuç olarak aynı sorunu ben de yaşıyorum.

ömerherdem

Larva
Üye
Eğer imkanınız varsa sıcaklık ölçün.Çünkü gelişmesi sıcaklığa da bağlı.

Winnie

Larva
Üye
Merhaba,

14 Nisan'da Messor kraliçesi buldum. Hemen tüp hazırlayarak asestat kağıdı + karton ile kapattım. Mümkün olduğunca strese sokmayacak şekilde kontrollerimi yaptım. İlk hafta dolmadan yumurtlamıştı. Titreşime ve ışığa maruz kalmaması için kapalı dolap içerisinde yumurtaların büyümesini bekledim. Fakat haziran ayının başında yumurtalar larvaya bile dönüşmedi. Kraliçeye destek olması için mikro un kurdu ertesi hafta şekerli su verdim. Bugün tekrar kontrol ettiğimde yumurtaların boyutunun hala aynı olduğunu ve gelişim olmadığını tekrardan gördüm. Bugün yarım mikro un kurdu beslemesi yaptım. Biraz araştırma yaptığımda bu durumun kraliçeden kaynaklı olabileceğini birkaç yerde okudum. Yumurta boyutlarını ve adetlerini görsellerden bakabilirsiniz.

Yumurtaların larvaya dönüşmesi için yapabileceğim bir şeyler var mıdır? Yoksa 2 hafta daha bekledikten sonra doğaya bırakacağım.
Protein ve şekerli su desteği yapmayı deneyin bence.

Anteren

Larva
Üye
Aynı sıcaklıkta besleniyordu hepsi sıcaklıkla alakalı olduğunu düşünmüyorum.