Sıcaklıktan ötürü yavaş gelişim olmuş olabilir veya kraliçeniz geç yumurtladı. Ne zaman yumurtladığını biliyor musunuz?Bu messor kraliçemi bulalı 28 gün oldu ama hâla belirgin bir larva göremiyorum, haftada bir kere kontrol ediyorum, normal mi yoksa bir sorun mu var?
5. Veya 7. Günde yumurtladı,sıcaklık için bugün kutu gibi bir kapta tüpün altına ve üstüne kalın pamuk tabakası koydum yani tüpü pamukların arasına aldımSıcaklıktan ötürü yavaş gelişim olmuş olabilir veya kraliçeniz geç yumurtladı. Ne zaman yumurtladığını biliyor musunuz?
Benim tahminim kraliçeyi çok kalın bir katmanla sardığınız için kontrol ederken de bir o kadar fazla strese sokarak kontrol ediyorsunuz. Eğer durduğu oda oda sıcaklığındaysa yani 22 derece ve üstündeyse bu tarzda bir şeye ihtiyaçınız yok. Kırmızı asetat kağıdı bir cover kraliçenin karanlık ihtiyaçını karşılar, siz de kraliçeyi strese sokmadan kırmızı asetat kağıdının arkasından kraliçenizi her an gözlemleyebilirsiniz.5. Veya 7. Günde yumurtladı,sıcaklık için bugün kutu gibi bir kapta tüpün altına ve üstüne kalın pamuk tabakası koydum yani tüpü pamukların arasına aldım
Bu sistemi bugün yaptım ve Pamuklar çok kalın değil ben kalın derken 1.5-2 cm olduğunu kastetmiştim,zaten kırmızı asetat kağıda sarılı ama asetat kağıdı sıcaklık sağlamıyorBenim tahminim kraliçeyi çok kalın bir katmanla sardığınız için kontrol ederken de bir o kadar fazla strese sokarak kontrol ediyorsunuz. Eğer durduğu oda oda sıcaklığındaysa yani 22 derece ve üstündeyse bu tarzda bir şeye ihtiyaçınız yok. Kırmızı asetat kağıdı bir cover kraliçenin karanlık ihtiyaçını karşılar, siz de kraliçeyi strese sokmadan kırmızı asetat kağıdının arkasından kraliçenizi her an gözlemleyebilirsiniz.