Geckom yemek yemiyor.

axolotl_forum

Yumurta
Üye
Merhaba arkadaşlar geckom 3 gün içinde sadece yavru 1 adet Dubia yedi. Aldığım kişiye sorduğumda bana karnının fotoğrafını atmamı istedi (not geckom dişi). Fotoğrafı ona gönderdiğimde bana ovulasyona girdiğini söyledi. Pek emin olamadığım için sizlerden yardım almak istedim.

Ekli dosyalar

• IMG_1665.jpeg
    IMG_1665.jpeg
    17.5 KB · Görüntüleme: 36
Moderatör tarafında düzenlendi:

Niko990

Intercaste
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Aldığınız kişi doğru söylemiş, canlı ovulasyonda, karnında fark ederseniz pembe bir leke mevcut, bunlar canlının ovum ürettiğini gösteriyor. Bu süreçte ıştah kaybı normaldir. Canlı aşırı derce zayıflamadığı sürece endişelenmeye gerek yok. Erkek bir canlınınız ile çiftleşmedi ise boş yumurta bırakma olasılığı var, teraryumunda torf bulunan, kazıp yumurtlayacağı bir kap vs. bulundurmanızı öneririm.

axolotl_forum

Yumurta
Üye
Aldığınız kişi doğru söylemiş, canlı ovulasyonda, karnında fark ederseniz pembe bir leke mevcut, bunlar canlının ovum ürettiğini gösteriyor. Bu süreçte ıştah kaybı normaldir. Canlı aşırı derce zayıflamadığı sürece endişelenmeye gerek yok. Erkek bir canlınınız ile çiftleşmedi ise boş yumurta bırakma olasılığı var, teraryumunda torf bulunan, kazıp yumurtlayacağı bir kap vs. bulundurmanızı öneririm.
Canlı şuan 35 gram sorun çıkar mı?

Niko990

Intercaste
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Canlı şuan 35 gram sorun çıkar mı?
Canlının fotoğrafını atarsanız daha rahat yardımcı olabiliriz. Şu an sadece kilosuna bakarak yorum yapmayı doğru bulmuyorum, bazı canlılar genetik olarak bodur olabiliyor.

Niko990

Intercaste
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Canlıda kilo sorunu gözükmüyor hocam, şu anlık sağlıklı gibi. Ekteki görseli referans alarak kontrol edebilirsiniz, 3 olması gereken, 2 tolere edilebilir, fakat 1 veya 3-4 sağlıksız kategoriye giriyor. Bu süreçte teraryumuna bir pet şişe kapağına d3'lü kalsiyum koymanızı öneririm. Boş yumurta üretse dahi kalsiyum eksikliği yaşama ihtimali var.

r/leopardgeckos - General weight chart I found,seems to have all adults to help see where your gecko is at

Moderatör tarafında düzenlendi: