Gecko için teraryum hazırlamaya karar verdim

egi

Yumurta
Üye
2 aydır gecko sahibiyim klasik plastik büyük kutu,kağıt havlu ve 2 tane saksı 1 tane ortası delinmiş şeffaf plastik küçük saklama kabı ve kavanoz kapağına benzer şeylerden oluşuyordu baktığım alan fakat bugün biraz baktım cam teraryum hariç geri kalan alan yani gerçek mağaralar sürüngen su kapları taşlar zemin vs maliyeti çok ucuza geliyormuş ve bende yapmaya karar verdim fakat zemine ne koymam gerektiğini bulamadım. Örneğin Ankara canlı yem sitesinden ince talaş mı kullanmam gerek kullanmam gereken şeyin tam olarak ne olduğunu ve nereden temin edebileceğimi yazarsanız çok sevinirim aynı zamanda benim bu konuda bildiğim tek site Ankara canlı yem bu tarz başka sürüngen hayvan malzemeleri bulabileceğim site varmıdır iyi günler dilerim

Son düzenleme:

Hemitheconyx

Pupa
Üye
2 aydır gecko sahibiyim klasik plastik büyük kutu,kağıt havlu ve 2 tane saksı 1 tane ortası delinmiş şeffaf plastik küçük saklama kabı ve kavanoz kapağına benzer şeylerden oluşuyordu baktığım alan fakat bugün biraz baktım cam teraryum hariç geri kalan alan yani gerçek mağaralar sürüngen su kapları taşlar zemin vs maliyeti çok ucuza geliyormuş ve bende yapmaya karar verdim fakat zemine ne koymam gerektiğini bulamadım. Örneğin Ankara canlı yem sitesinden ince talaş mı kullanmam gerek kullanmam gereken şeyin tam olarak ne olduğunu ve nereden temin edebileceğimi yazarsanız çok sevinirim aynı zamanda benim bu konuda bildiğim tek site Ankara canlı yem bu tarz başka sürüngen hayvan malzemeleri bulabileceğim site varmıdır iyi günler dilerim
Cocopeat (hindistan cevizi torfu) kullanabilirsiniz taban malzemesi olarak fakat canlınız yutma eğilimi gösterebilir ve buda bağırsak tıkanıklığına sebebiyet verir . Aynı zamanda torf fazla nem ve havalandırma sorunları dolayısı ile zamanla küflenebilir . Dışkı içinde sürekli bakmanız gerekir çünkü dışkı torfta çok belli olmaz . Talaş kullanmayın uygun değil canlı için . Atakan petshop -site- ve wildzone -insta. hesabı- gibi yerlerde bulabilirsiniz dekorasyonları ve aksesuarları fakat biraz pahalı olacaktır ithal ürün olduğu için . Hindistan cevizi kabuğundan saklanma alanı , besleme kabı vs. yapabilirsiniz fakat fazla nemde küflenebilir o yüzden doğal ve canlıya zarar vermeyecek verniklerle verniklemenizi öneririm . Ormandan bulduğunuz taş , dal vs. kullanabilirsiniz fakat kullanmadan önce iyice steril etmeniz lazım . Kaynatmak , fırınlamak vs. başlıca steril etme yöntemleri . Ayrıca dal gibi dekorasyonları teraryuma koymadan verniklerseniz küf oluşturmaz .

DorukBey

Nanitik
Üye
Zaten iki seçeneğiniz var ya düz peçeteden devam edeceksiniz ya da bioactive bir teraryum kuracaksınız. Youtube da bir sürü bioactive kurulum var araştırıp yapabilirsiniz. İlla sürüngen sitelerini düşünmeyin malzemeleri farklı yerden toplayıp karıştırmanız daha mantıklı. Talaş kullanmayın kesinlikle.

Hemitheconyx

Pupa
Üye
Zaten iki seçeneğiniz var ya düz peçeteden devam edeceksiniz ya da bioactive bir teraryum kuracaksınız. Youtube da bir sürü bioactive kurulum var araştırıp yapabilirsiniz. İlla sürüngen sitelerini düşünmeyin malzemeleri farklı yerden toplayıp karıştırmanız daha mantıklı. Talaş kullanmayın kesinlikle.
Bioactive olmadan da torfla kurulum yapılabilir tabi temizliği düzenli yapılırsa .