Gecko ele nasıl alıştırılır?

egi

Yumurta
Üye
Leopard gecko 2 aydır bende, elimi teraryuma koyuyorum kendisini çıkıyor elime bazen fakat artık tam olarak nasıl alıştıracağımı bilmiyorum. Çok bir ilerleme olmuyor bu şekilde, hala benden korktuğunu hissediyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:

talha55

Larva
Üye
Leopard gecko 2 aydır bende, elimi teraryuma koyuyorum kendisini çıkıyor elime bazen fakat artık tam olarak nasıl alıştıracağımı bilmiyorum. Çok bir ilerleme olmuyor bu şekilde, hala benden korktuğunu hissediyorum.
Leopard geckoların yüz tanıma, Sahibin tanıma gibi şeyleri yoktur, Sadece elinin kokusuna alışır senin yaklaşımına alışır korkusu azalır, Ve daha güvende hisseder sadece, Alıştırma ise besleme yaparken elini yakınında tut, un kurdu verirken eline koy kurdu öyle ver, artık yaklaşımını hissettiğinde bu kişi bu büyük şey bana yemek verdi acaba bir daha mı verecek düşüncesi oluşur, Korkmak yerine daha güvende hisseder, morio kurdu hamamböceği falan verirken de cımbızla ver tekrar elini hissedecektir, zamanla bu şekilde alışır, Ama unutma kedi veya köpek gibi bir sevgi bağı hissetmez doğaları gereği sadece güvende hisseder, handling yaptığında ise özellikle bi ilgi duymaz sadece elinde ki ılıklık göbeğini rahatlatıcaktır, Biraz genel oldu bende aynı şeyleri düşünmüştüm çünkü aklında ki tüm soru işaretlerini tek seferde silmek istedim.

Ve handling yaparken üstten elini yaklaştırma avcı gibi hissedebilir, Doğrusu yaptığn gibi yürüme yoluna veya elini direkt yanına koymak.