Bu tehlikenin oluşması için bakımıyla uğraşanların bunları doğaya salması lazım. Bu da mümkün olmayacağına göre, istilacı dahi olsa yasak olmaması gerekirdi bence.Yetkililer 'istilacı' tür olduklarını savunuyor. Ne kadar olmasalar da anlatmak zor işte...
Türkiye maalesef hobicilere pek değer vermiyor ne yaparsak yapalım bazı canlılar hiçbir etken olmamasına rağmen saçma bahanelerden dolayı hala yasak üzücü bir durum...Bu tehlikenin oluşması için bakımıyla uğraşanların bunları doğaya salması lazım. Bu da mümkün olmayacağına göre, istilacı dahi olsa yasak olmaması gerekirdi bence.
Türkiyede mümkün değil diye bir şey malesef yok. Akvaryum balıklarının bile göllere akarsulara salındığı bir memlekette yaşıyoruz. Kaldı ki gecko yu salmayacaklar.Bu tehlikenin oluşması için bakımıyla uğraşanların bunları doğaya salması lazım. Bu da mümkün olmayacağına göre, istilacı dahi olsa yasak olmaması gerekirdi bence.
Dostum eğer dedikleri gibi Geckolar girdiği habitatda aşırı çoğalıp tüm ekosistemi etkisi altına alıyorsa, bu biraz sıkıntılı bir durum. Türkiyede arkadaşın dediği gibi bir sürü akvaryum hayvanı, kedi, köpek doğaya terk edildiği için riskli bir durum bu hayvanların yasal olmaması. Ama bana kalsa ben yasaklamak yerine köpeklere ve kedilere kimlik verildiği gibi geckolarada verilmesini seçerdim.Bu tehlikenin oluşması için bakımıyla uğraşanların bunları doğaya salması lazım. Bu da mümkün olmayacağına göre, istilacı dahi olsa yasak olmaması gerekirdi bence.
hocam sana çok katılıyorum. aslında böyle yasaklar olmasa bilinçli bir şekilde hayvanlara bakılabiliyor olunsa, hayvanların da daha rahat karnını doyurabildiği ve yaşamını sürdürebileceği alanlar olurdu.Türkiye maalesef hobicilere pek değer vermiyor ne yaparsak yapalım bazı canlılar hiçbir etken olmamasına rağmen saçma bahanelerden dolayı hala yasak üzücü bir durum...