Gecko beslemek neden yasal değil?

Onlorot

Media
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Yetkililer 'istilacı' tür olduklarını savunuyor. Ne kadar olmasalar da anlatmak zor işte...

Memloli

Yumurta
Üye
Yetkililer 'istilacı' tür olduklarını savunuyor. Ne kadar olmasalar da anlatmak zor işte...
Bu tehlikenin oluşması için bakımıyla uğraşanların bunları doğaya salması lazım. Bu da mümkün olmayacağına göre, istilacı dahi olsa yasak olmaması gerekirdi bence.

Elpandoa

Yumurta
Üye
Bu tehlikenin oluşması için bakımıyla uğraşanların bunları doğaya salması lazım. Bu da mümkün olmayacağına göre, istilacı dahi olsa yasak olmaması gerekirdi bence.
Türkiye maalesef hobicilere pek değer vermiyor ne yaparsak yapalım bazı canlılar hiçbir etken olmamasına rağmen saçma bahanelerden dolayı hala yasak üzücü bir durum...

Alper

Nanitik
Üye
Türkiyede mümkün değil diye bir şey malesef yok. Akvaryum balıklarının bile göllere akarsulara salındığı bir memlekette yaşıyoruz. Kaldı ki gecko yu salmayacaklar.

jojo_maverik

Yumurta
Üye
Dostum eğer dedikleri gibi Geckolar girdiği habitatda aşırı çoğalıp tüm ekosistemi etkisi altına alıyorsa, bu biraz sıkıntılı bir durum. Türkiyede arkadaşın dediği gibi bir sürü akvaryum hayvanı, kedi, köpek doğaya terk edildiği için riskli bir durum bu hayvanların yasal olmaması. Ama bana kalsa ben yasaklamak yerine köpeklere ve kedilere kimlik verildiği gibi geckolarada verilmesini seçerdim.

Sydrotik

Yumurta
Üye
Bence çiple ve düzenli takiple izin verilebilir ama bununla kimse uğraşmaz.

bulutsensei

Yumurta
İlklerden
Üye
Türkiye maalesef hobicilere pek değer vermiyor ne yaparsak yapalım bazı canlılar hiçbir etken olmamasına rağmen saçma bahanelerden dolayı hala yasak üzücü bir durum...
hocam sana çok katılıyorum. aslında böyle yasaklar olmasa bilinçli bir şekilde hayvanlara bakılabiliyor olunsa, hayvanların da daha rahat karnını doyurabildiği ve yaşamını sürdürebileceği alanlar olurdu. :) :(