Gecko almak istiyorum

Frew

Yumurta
Üye
17 yaşındayım bu hobide yeniyim ve gecko sahiplenmek istiyorum ama anladığım kadarıyla yasal bir şekilde bir tane satıcı var ve fiyatları 1500-2000 Tl arası ama sahibinden gibi sitelerde 600 TL ye bulabiliyorum peki yasal alıp almamanın avantajları ve dez avantajları nelerdir

Argentavis

Kraliçe
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Yasal diye nitelendirilen canlıların ithalatında CITES belgesi, fatura gibi belgeler sağlanıyor (African Fat Tailed Gecko CITES belgesine tabi tutuluyor mu tutulmuyor mu bilgim yok ama tabidir sanırım) Sürüngen besliyorsunuz diye sorun çıkarmak isteyen biri olursa belgelerinizi gösterirsiniz. Yasa dışı bir durum olmadığı için siz haklı çıkarsınız. Diğer şekilde olursa sizin başınız ağrır.
Eğer internet üzerindeki canlı sahipleri CITES belgesine sahipse bildiğim kadarıyla başkalarına devredebiliyorlar bu belgeyi. (internet üzerinde belge hakkında bilgi ararken denk gelmiştim bu konuya, doğruluğundan emin değilim ama sistem böyle işliyor sanırım) Bu durumda canlı sahibinden belge ve fatura hakkında bilgi istemelisiniz.

The_Arthropod

Majör
İlklerden
Ansiklopedik İnsan
Tespit Uzmanı
Üye
Fat tail'larda CITES gerekmiyor. 6 yasal tür içinde yalnızca iguananın CITES belgesi olması gerekiyor. Yasal olan diğer canlılarda fatura ve çip olması yeterli. Yasal canlı satın alabileceğiniz tek yer Pet&Zoo. Onun dışında yasal canlı sahibi olanlar para ile satmadan, yalnızca sahiplendirerek canlılarını verebiliyorlar bildiğim kadarıyla. Yasal canlı sahibi olmanın avantajı bir şikayet olduğunda hiçbir şey yapamayacak olmaları. Eğer ki sosyal medyada paylaşmaz ve çok fazla kişiye yaymazsan yasa dışı canlılarının olduğunu, pek bir şey olmaz. Ama yine de risk almış olursun.

Frew

Yumurta
Üye
Peki veterinere falan götürsem sorun çıkarma belge istermi