Foruma video ekleme

talha55

Pupa
Üye
Herkese selam, Forumda dosya olarak sadece fotoğraf ekleniyor diye biliyorum, Çoğu kişiler bence günlüklerinde veya bir sorununu anlatırken video ekleme ihtiyacı duyuyordur, Eklenecek mi veya bir sorundan dolayı mı eklenmiyor olsa iyi olurdu sanki, Video ekleme belki vardır bilmiyorumdur, Bilmiyorsam gösterir bir yanlışım varsa düzeltirseniz çok memnun olurum 🙏 .

KingCat

Kraliçe
Yardımsever
Üye
Herkese selam, Forumda dosya olarak sadece fotoğraf ekleniyor diye biliyorum, Çoğu kişiler bence günlüklerinde veya bir sorununu anlatırken video ekleme ihtiyacı duyuyordur, Eklenecek mi veya bir sorundan dolayı mı eklenmiyor olsa iyi olurdu sanki, Video ekleme belki vardır bilmiyorumdur, Bilmiyorsam gösterir bir yanlışım varsa düzeltirseniz çok memnun olurum 🙏 .
YouTube'a yükleyip linkini paylaşabilirler.

BerkBey

Minör
Üye

Videoların doğrudan foruma yüklenmemesinin çok geçerli teknik sebepleri var. Yüksek çözünürlüklü videolar sunucu depolama alanını çok hızlı doldurur ve aynı anda izlendiğinde sitenin aşırı yavaşlamasına, hatta çökmesine neden olur. Ayrıca YouTube gibi platformlar videoyu internet hızına göre otomatik optimize ederek donmasını engeller ve forumu güvenlik risklerinden korur.
Hem forumumuzun hızını korumak hem de sunucu maliyetlerini artırmamak için en mantıklı çözüm videoları dış kaynaklardan eklemek. Eğer videoların YouTube aramalarında çıkmasını istemiyorsan, yüklerken "Liste Dışı" (Unlisted) seçeneğini kullanabilirsin; böylece videoyu sadece forumda linke tıklayanlar yüksek kalitede izleyebilir. Ben bu şekilde, liste dışı yükleyip linkini paylaşıyorum.

@KingCat in dediği gibi youtubetan ya da benim de arada kullandığım gibi flickr gibi forumun izin verdiği yerlerden yüklenebilir. Nedenleriyle açıklamaya çalıştım, keyifli hobiler dilerim.