Formikaryum

Jhonny

Yumurta
Üye
Arkadaşlar kendim formikaryum yaptım diş ipi kutusuna. Ama tüpten siyah olan yere taşındılar. Son 1 haftadır tüpten kaçmaya çalışıyolardı. Tahminimce nem fazlaydı rahatsız oluyolardı. Şimdi yumurtaları geri tüoe taşımışlar ama kraliçe ortada yok sanırım siyah yerde ve bir tane işçim ölmüş. Bi yanlışlık yok ama rahatsız oldukları bişeymi var acaba?

Ekli dosyalar

• Screenshot_2022-07-25-00-03-45-844_com.miui.videoplayer.jpg
    Screenshot_2022-07-25-00-03-45-844_com.miui.videoplayer.jpg
    25.1 KB · Görüntüleme: 41

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
İlk öncelikle bu formikaryum değil. Bu bir outworld tüp kurulumu. Aradaki bağlantı fazlasıyla uzun. Hortumu kısaltıp,tıpa varsa tıpa kullanabilirsiniz. Siyah olan yer daha karanlık olduğu için büyük olasılıkla oraya geçmişler ve yol fazlasıyla uzun. Sistemi tekrardan kurabilirsiniz bu konu altında size adım adım yardımcı olabilirim.

Jhonny

Yumurta
Üye
İlk öncelikle bu formikaryum değil. Bu bir outworld tüp kurulumu. Aradaki bağlantı fazlasıyla uzun. Hortumu kısaltıp,tıpa varsa tıpa kullanabilirsiniz. Siyah olan yer daha karanlık olduğu için büyük olasılıkla oraya geçmişler ve yol fazlasıyla uzun. Sistemi tekrardan kurabilirsiniz bu konu altında size adım adım yardımcı olabilirim.
Outworldle formikaryumu karışırmışım sorry.
Hortumu daha fazla bükemedim ondan uzun oldu. Başka türlü nasıl bağlıyabilirim yardımcı olabilirmisiniz?

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Eğer kurulumunuzdan memnunsanız sadece tüpteki suyu azaltın.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Outworldle formikaryumu karışırmışım sorry.
Hortumu daha fazla bükemedim ondan uzun oldu. Başka türlü nasıl bağlıyabilirim yardımcı olabilirmisiniz?
Hortumu kesip daha kısa yapabilirsiniz. Ayrıca şu siyah taktığınız şeyde fazlasıyla uzunluk katıyor.

Jhonny

Yumurta
Üye
Hortumu kesip daha kısa yapabilirsiniz. Ayrıca şu siyah taktığınız şeyde fazlasıyla uzunluk katıyor.
Şu boyut iyimidir ona göre içerideki uzantıyı kesicem. Siyah parçayı kısaltma ihtimalim yok. Tüpü direk outworlde nasıl bağlıyabilirim aparat vs varmı?

Ekli dosyalar

• 16587383978916474794091646203388.jpg
    16587383978916474794091646203388.jpg
    42.4 KB · Görüntüleme: 16

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Şu boyut iyimidir ona göre içerideki uzantıyı kesicem. Siyah parçayı kısaltma ihtimalim yok. Tüpü direk outworlde nasıl bağlıyabilirim aparat vs varmı?
Hortum çok uzun hocam havalandırma da sıkıntı yaşadıkları için yumurtaları siyah yere taşımış olabilirler. Un kurdu bile hava geçirmeyen bir hortumda küflenme vs. yapacaktır. Normal hortumun 3/2 sini kesebilirsiniz,direkt outworlde gitmeleri için. Forumdaki arkadaşımızın yaptığı gibi yapabilirsiniz
1658741350294.png

Jhonny

Yumurta
Üye
Hortum çok uzun hocam havalandırma da sıkıntı yaşadıkları için yumurtaları siyah yere taşımış olabilirler. Un kurdu bile hava geçirmeyen bir hortumda küflenme vs. yapacaktır. Normal hortumun 3/2 sini kesebilirsiniz,direkt outworlde gitmeleri için. Forumdaki arkadaşımızın yaptığı gibi yapabilirsiniz
Ekli dosyayı görüntüle 14246
Akşam kısaltıcağım şu an söktüm outworldden başka şekilde deniyeceğim.

Jhonny

Yumurta
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 14246
Bu aparatı nereden bulabilirim

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Bu aparatı nereden bulabilirim
İnternet üzerinden sitelerden bulabilirsiniz. 2-3 lira fiyatı var. Tıpa olmadan direkt olarak hortumu da bağlayabilirsiniz. Hortumun etrafını pamukla sarın ve o deliğe tam oturtun

Jhonny

Yumurta
Üye
İnternet üzerinden sitelerden bulabilirsiniz. 2-3 lira fiyatı var. Tıpa olmadan direkt olarak hortumu da bağlayabilirsiniz. Hortumun etrafını pamukla sarın ve o deliğe tam oturtun
Mantar tıpayı delsem hortumu içine soksam olurmu?
Bide un kurtlarım geldi. Bir kaç tanesi ölmüştü ayırdım hepsini. Bıraktığımda hareketsiz duruyorlar kutuyu salladığımda hareket etmeye çalışıyorlar. Kargoda kötüleşmişlermi yoksa genelde böylelermi ?

RüzgarDeveci07

Yumurta
Üye
Eğer tüpe ugun tıpa varsa olur. İstersen kurtlara bir besleme yap kendilerine gelirler. iyi hobler.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Mantar tıpayı delsem hortumu içine soksam olurmu?
Bide un kurtlarım geldi. Bir kaç tanesi ölmüştü ayırdım hepsini. Bıraktığımda hareketsiz duruyorlar kutuyu salladığımda hareket etmeye çalışıyorlar. Kargoda kötüleşmişlermi yoksa genelde böylelermi ?
Mantar tıpayı tüp içine girebilecek kadar genişletebilirseniz belki olur. Kurtlar içinde susuz kalmış olabilirler. Havuç ve patates verebilirsiniz.

Jhonny

Yumurta
Üye
Mantar tıpayı tüp içine girebilecek kadar genişletebilirseniz belki olur. Kurtlar içinde susuz kalmış olabilirler. Havuç ve patates verebilirsiniz.
Patates verdim. Kargo gelince direk açtım kaba yataklıktan koydum bir miktar hepsini cımbız ile aktardım ölüleri bıraktım ve patates koydum kabın içine. Un kurtlarına el ile dokunsak bize bi hastalık va geçermi?

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Üretim canlı oldukları için temiz ve bakımlı canlılar. Hastalık vs. bulaşacağını zannetmiyorum