Formikaryum

Pamskup

Yumurta
Üye
IMG-20221113-WA0003.jpg
Ytong formikaryum yaptım. Tahminmiden daha küçük yer kaployorlarmış. Tam giriş deliğinin orda toplandılar sıkıntı olurmu bide nasıl olmuş sizce

Barkın

Larva
Yardımsever
Üye
Karanlık dar ve kendilerine uygun büyüklükte alan seçmişler eğer su içebilecek bir kaynğınız varsa problem olmayacaktır

Bu arada tohumları siz koymuşsunuz galiba keşke sağ üst tarafa koysaydınız suya en uzak yere yani ömürleri uzun olurdu

Ufak bir tavsiye olsun odacıklar çok açık girişleri mümkün olduğunca küçük tutarsanız çok daha iyi olur odacık odacık yapmaya özen gösterin

Keyifli hobiler

Test tüpüne göre gelişimleri daha yavaş olacaktır ve daha zor müdahale edebileceksiniz mümkün olduğunca test tüpünde bakın sabredin sonradan çok daha güzel oluyor

Pamskup

Yumurta
Üye
Su kaynağı beslenme alanında var.
Tohumları manuel koydum nemli olan kısımda gezmedikleri için pleksiyi kaydırıp koydum, normalde beslenme alanına bağlı tüpte duruyodu.
Koloni büyüklüğünü kestiremedim oyüzden biraz acemiliğime geldi sonrakilerini daha yapmaya çalışcam.
Test tüpünde bakılması daha kolay tabikide sıkıldığımdan buraya transfer ettim. Çok küçük bir koloni değil 130+ işçi vardı deliği geniş yapmışım az görünüyolar.
Teşekkürler yorum için.

Pamskup

Yumurta
Üye
Koloni beslenme alanındaki su tüpüne taşınmaya çalışıyorlar bi cümbüş var nasıl önüne geçerim?
IMG_20221114_213544.jpg

Pamskup

Yumurta
Üye
Nem çok olduğundan olabilir mi? Ben belki azdır diye yukardaki fotoğrafın en sağından doğrudan ytonga bastım biraz.ondan sonra böyle oldu.
Bide hala o delikten başka yerde toplanmıyolar.

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Işığı arrttır