Formikaryum yerine Tüpte yaşayabilir mi ?

Rovenners

Yumurta
Üye
Merhaba , messor karınca türüne göre bir plan düşündüm sizce olur mu . Formikaryum almak veya yapmak yerine tüp çogaltıcısı alıp
bir kaç tüp de besleyebilir miyim . örnek : 5 li tüp çoğaltısı alıp 5 tüp taksam (tüpleri koloni büyüdükçe eklicem) bu karıncalar için bir sorun olur mu
formikaryum yerine tüp de yaşamak ?

reaxers

Yumurta
Üye
bir süre sonra oda yetmez + masraflı olur
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

direk formikaryum alman daha mantıklı

Onlorot

Media
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Ben tüp çoğaltıcısından yanayım bu konuda. Hem daha pratik oluyor, formikaryumdan daha masrafsız, nemi kontrol etme sorunu olmuyor. Yani bence tüp çoğaltıcısı şahsen daha mantıklı.

drusus

Media
İlklerden
Üye
Merhaba , messor karınca türüne göre bir plan düşündüm sizce olur mu . Formikaryum almak veya yapmak yerine tüp çogaltıcısı alıp
bir kaç tüp de besleyebilir miyim . örnek : 5 li tüp çoğaltısı alıp 5 tüp taksam (tüpleri koloni büyüdükçe eklicem) bu karıncalar için bir sorun olur mu
formikaryum yerine tüp de yaşamak ?
Ben bu soruyu önceden sormuştum, çoğu kişi görünüşe önem vermiyorsak daha pratik olduğunu söyledi. Bana kalırsa da öyle, daha masrafsız, daha kolay.

reaxers

Yumurta
Üye
1kere formikaryum almaktansa 3-4 çoğaltıcı almak bana boş geldi ya

drusus

Media
İlklerden
Üye
1kere formikaryum almaktansa 3-4 çoğaltıcı almak bana boş geldi ya
3-4 çoğaltıcıya ne gerek var ki? 1 tanesi ile çok rahat uzun süre geçinir koloni. 5’li, 7’li çoğaltıcılar var internette.

Rovenners

Yumurta
Üye
Son düzenleme:

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Makro Fotoğrafçı
Üye
@Pratensis bir çok yerdi seni gördüm sanırım bigili birisin senin görüşün nedir ?
Önce tüpte bakıp sonra formicariuma geçirmek zahmetli bir iş. Transfer süreci falan sancılı olabiliyor. Gerek var mı? Direkt çoğaltıcı ile çoğaltarak alanı genişletiyoruz tertemiz. Ayrıca test tüpü de bir formicariumdur. Onun için tüpte bakmak, transfer sorunundan kurtulmak bana her zaman daha pratik ve kolay geliyor. Tasarım formicariumlar biraz daha estetik severlerin işi. Ben pratik severim.

Rovenners

Yumurta
Üye
Önce tüpte bakıp sonra formicariuma geçirmek zahmetli bir iş. Transfer süreci falan sancılı olabiliyor. Gerek var mı? Direkt çoğaltıcı ile çoğaltarak alanı genişletiyoruz tertemiz. Ayrıca test tüpü de bir formicariumdur. Onun için tüpte bakmak, transfer sorunundan kurtulmak bana her zaman daha pratik ve kolay geliyor. Tasarım formicariumlar biraz daha estetik severlerin işi. Ben pratik severim.
fikrin için teşekkürler değerlendireceğim.

Heaz

Larva
Üye
bunu almak mı mantıklı sizce yoksa

bunu almak mı daha mantıklı

@Pratensis bir çok yerdi seni gördüm sanırım bigili birisin senin görüşün nedir ?
ilk attığın formikaryum zaten 1 tüpe sığcak kadar karıncaya anca yeter bence bu yüzden 5li çoğaltıcı daha mantıklı sonra onlarıda 2li çoğaltıcıya takıp 10 lu yaparsın tabi bu yılllar alır ama planın bu olur bence böyle daha mantıklı

Rovenners

Yumurta
Üye
ilk attığın formikaryum zaten 1 tüpe sığcak kadar karıncaya anca yeter bence bu yüzden 5li çoğaltıcı daha mantıklı sonra onlarıda 2li çoğaltıcıya takıp 10 lu yaparsın tabi bu yılllar alır ama planın bu olur bence böyle daha mantıklı
şuan bende bu fikri düşünüyorum çogaltıcıyla ilerlemeyi banada daha mantıklı gelmeye başladı , görünüş yerine daha pratik ve ucuz büyütmeside kolay.

EmirGulmen

Yumurta
Üye
bunu almak mı mantıklı sizce yoksa

bunu almak mı daha mantıklı

ben kendi formicariumunu yapmandan yanayım özellikle el işini sevenler için hem size özel istediğiniz bir tasarım oluyor hem daha az masraflı oluyor

Rovenners

Yumurta
Üye
ben kendi formicariumunu yapmandan yanayım özellikle el işini sevenler için hem size özel istediğiniz bir tasarım oluyor hem daha az masraflı oluyor
olabilir ilerde koloni büyüyünce belki kendim büyük bir formicarium yapabilirim , dedin gibi hem ucuz olur hemde kendi tasarımı yaparım.

EmirGulmen

Yumurta
Üye
olabilir ilerde koloni büyüyünce belki kendim büyük bir formicarium yapabilirim , dedin gibi hem ucuz olur hemde kendi tasarımı yaparım.
ben kolonimin işci sayısı baya arttığında duvara büyük bir formicarium yapacağım bence güzel olur