Formikaryum önerisi

c4nduru

Yumurta
Üye
Ana kapak ve içerisinde her bölmenin ayrı kapağı olan kutu, formikaryum olarak kullanılabilir diye düşündüm. Bölmeler hortum ile birbirine bağlanılabilir. Birkaç kutu çıkarılıp biraz düzenleme ile formikaryum+beslenme alanı yapılabilir. Nemlendirme için bazı odalara sünger konulup kapağı açılarak rahatlıkla su basılabilir. Koloninin büyüklüğüne göre bazı odalar sonradan aktif edilebilir. Her odaya müdehale etmek kolay olduğu için temizlik kolaylığı da sağlar. Kutuların içine bölmeler, girintiler yapılabilir. Artıları bence çok fazla. Tek kötü yanı plastik olması. Sorun yaratır mı? 28-bolmeli-kilitli-kapakli-miyuki-boncuk-ve-tas-saklama-kutusu-2711_1.jpg

Nazdravia

Yumurta
İlklerden
Üye
Bizim evde de bu resimdeki gibi vida somon vs koyma kabı var aynı koyduğum resimdeki gibi. Onun aradaki duvarlara kesimler yaparak güzel bir formicarium tarzı bir şey olacağını düşünüyorum. Belki nem sıkıntı olur onun dışında kullanışlı gibi.
images (1).jpeg

c4nduru

Yumurta
Üye
Bizim evde de bu resimdeki gibi vida somon vs koyma kabı var aynı koyduğum resimdeki gibi. Onun aradaki duvarlara kesimler yaparak güzel bir formicarium tarzı bir şey olacağını düşünüyorum. Belki nem sıkıntı olur onun dışında kullanışlı gibi.
Ekli dosyayı görüntüle 6144
Evet bu da kullanılabilir ama bölmelerin kapaklı olması çok daha avantaj sağlıyor.

EfeAkkurt-_-

Yumurta
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 6144
Ben bunun gibi yan yana 4li 5li ilaç kutularından transfer aparatı yapmayı deneyeceğim. Sizce nasıl olur

Alpcim

Larva
Üye
badem-sekeri-140-gr--5cbd9.jpeg Benim de şimdi aklıma geldi bu konuyu okurken benim de aklımda bu resimdeki kap 3 parça: kapak, şekerlerin olduğu yer ve en alttaki büyük parça. En alt parçaya ince tabaka halinde pva sünger koyucam ve kabın kenarından şırıngayla su basıcam. Ardından şekerlerin olduğu yerlerin aralarını delip plastik hortumla birbirine bağlıcam(aralarında az da olsa boşluk var küçük türler kaçabilir ama birbirine bağlı bölmeler) bölmelerin duvarlarını delicem oralardan nem akışı olacak, üstünede kapağı kapatıp hazır hale gelicek. Keyifli hobiler 🐜.