Formikaryum Öneri

Floxy

Yumurta
Üye
Öncelikle selamlar. Benim yaklaşık olarak 100-150 işçili bir messor kolonim var ve şuan 5'li tüplü sistemin içinde duruyorlar (3 tüp aktif). Yumurta durumu gayet güzel ama hem pratik olması hem de görüntüsü yüzünden formikaryuma geçmeyi düşünüyorum. Yanlış bir karar mıdır ya da ne ölçüde bir formikaryum almalıyım tam kestiremedim. Dosyasını eklediğim bir formikaryum buldum ölçüleri 10x10x2 yeterli gelir mi veya baska hangilerini önerirsiniz?1000011167.jpg

YusufAnkaralı

Yumurta
Üye
Kral sana karınca sanatını tavsiye ederim hem daha uygun hemde daha güzel

samet_56

Majör
Yardımsever
Üye
Ölçüler koloni boyutuna göre çok uygun, ancak formikaryumlar da yapılan genel bir hata görüyorum. Kimse kraliçe odası hazırlamıyor formikaryumlarda, oysa bu doğaya çok yakın bir davranış olacağından verimi ve yumurta sayısını da ciddi oranda arttırır ancak bu çoğu kişinin gözleminden kaçıyor. Eğer formikaryumu henüz satın almadıysanız içerisinde diğer odalara göre bir kaç küçük odacık ekleyerek hazırlamanızı tavsiye ederim. Bu odacıklardan birisi kraliçe odası olarak seçilir.

Floxy

Yumurta
Üye
Ölçüler koloni boyutuna göre çok uygun, ancak formikaryumlar da yapılan genel bir hata görüyorum. Kimse kraliçe odası hazırlamıyor formikaryumlarda, oysa bu doğaya çok yakın bir davranış olacağından verimi ve yumurta sayısını da ciddi oranda arttırır ancak bu çoğu kişinin gözleminden kaçıyor. Eğer formikaryumu henüz satın almadıysanız içerisinde diğer odalara göre bir kaç küçük odacık ekleyerek hazırlamanızı tavsiye ederim. Bu odacıklardan birisi kraliçe odası olarak seçilir.
Sizden ricam bana örnek atabilir misiniz?