Formicarium

Staffraenn

Yumurta
Üye
Arkadaşlar merhaba. Youtube'da görmüşsünüzdür Tuğkan abi formicarium yapıyorum gel diye Bi video atmıştı gaz betondan. Formicarium'a outworld yapmayı düşünmüyorum koloni çok küçük. Herhangi bir hava deliği açmama gerek var mı formicarium için?

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Makro Fotoğrafçı
Üye
Arkadaşlar merhaba. Youtube'da görmüşsünüzdür Tuğkan abi formicarium yapıyorum gel diye Bi video atmıştı gaz betondan. Formicarium'a outworld yapmayı düşünmüyorum koloni çok küçük. Herhangi bir hava deliği açmama gerek var mı formicarium için?
Havalandırma her zaman şart. En dikkat edilmesi gerekilen konulardan biridir. Elbette iyi bir havalandırma sağlaman gerekiyor. Outworld eklemeyi düşünmediğine göre, besini nasıl ve nereden vereceğini düşünmüşsündür?

The_Arthropod

Yumurta
İlklerden
Ansiklopedik İnsan
Tespit Uzmanı
Üye
Ytong kendisi hava geçiren bir malzeme olduğu için formikaryumlarda kullanılıyor. Fakat outworld olmadan bir koloniyi formikaryuma aktarmak saçma ve kullanışsız. Bir süre test tüpünde bakıp, o test tüpüne outworld bağlayıp, koloni yeterli bir boyuta ulaşınca ona göre bir formikaryum yapmanı öneririm. Gerekirse outworld'e birden fazla test tüpü bağlayarak da bakabilirsin koloni tek tüpe sığmayacak boyuta geldiğinde.

Yunusunnn

Yumurta
Üye
Ytong kendisi hava geçiren bir malzeme olduğu için formikaryumlarda kullanılıyor. Fakat outworld olmadan bir koloniyi formikaryuma aktarmak saçma ve kullanışsız. Bir süre test tüpünde bakıp, o test tüpüne outworld bağlayıp, koloni yeterli bir boyuta ulaşınca ona göre bir formikaryum yapmanı öneririm. Gerekirse outworld'e birden fazla test tüpü bağlayarak da bakabilirsin koloni tek tüpe sığmayacak boyuta geldiğinde.
Test tüpünde 18-19 karınca olunca outworlde mi bağlıyım yoksa formikaryum ve outworlde mi . çünkü outworld sadece beslenme alanı ve karıncalar outworldde kalmicak

The_Arthropod

Yumurta
İlklerden
Ansiklopedik İnsan
Tespit Uzmanı
Üye
Test tüpünde 18-19 karınca olunca outworlde mi bağlıyım yoksa formikaryum ve outworlde mi . çünkü outworld sadece beslenme alanı ve karıncalar outworldde kalmicak
Doğru. Türüne bağlı ama çoğu tür için 18-19 karıncaya kadar standart türlerde bakılabilir.

Staffraenn

Yumurta
Üye
Sonradan ben de böyle düşündüm. Yorumun için sağol

Argentavis

Intercaste
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye

The_Arthropod

Yumurta
İlklerden
Ansiklopedik İnsan
Tespit Uzmanı
Üye
Yanlış yazmışım. 18-19 karınca standart tüpte bakılabilir. Türe bağlı olarak yüz işçiden bile fazlasına outworld'e bağlı tek tüpte bakılabilir. Outworld'e ekstradan tüp ekleyerek sayıyı daha da artırabilirsin.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Yani ona senin karar vermen gerekiyor. Koloni zaten bir yere sığmıyorsa belli eder kendini.