Formicarium

nyaniki

Yumurta
Üye
Yaklaşık 3-4 sene önce belki de daha eski zamanlarda x sitesi üzerinden satılan bir formicarium satın almıştım.
IMG20230713180016.jpg
Türkiye'de eskiden böyle şeyler nadirdi tabi ondan dolayı büyük bir heyecan duyarak almıştım ve içine 30-40 işçilik messor kolonimi transfer etmiştim. O zaman acemi olduğum için formicarium gelir gelmez kaynar suyla yıkamadan koymuştum ve tüm koloni mahvolmuştu büyük ihtimal plastikten ya da acemi olduğum için transferi doğru düzgün yapamadım. Şu anda 10 işçili camponotus lateralis kolonim var ve bu setupda bakmak istiyorum. Majör geliyor gibi gözüküyor büyük bir larva var ve o kadar dışarıya çıkmak istiyorlar ki sürekli pamuğu delme peşindeler. Ben de beslerken zorlanıyorum. Formicarium a transfer olmasalar bile outworldu kullanmak istiyorum. Şu anda kaynar suyla yıkadım ve gayet iyi bir durumda. Sizce kullanmamda bir problem var mı? Daha önce bu setupda bakan biri var mı onda da kayıplar yaşandı mı? Daha fazla görsel:
IMG20230713181300.jpg
IMG20230713180105.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

Emre52ege52

Replete
Üye
Setup çok güzel fakat çok büyük 10 işçili koloni için asiri büyük bir yer çok fazla strese girebilirler hele formikaryumu kullanırsanız acayip stres olurlar

nyaniki

Yumurta
Üye
Setup çok güzel fakat çok büyük 10 işçili koloni için asiri büyük bir yer çok fazla strese girebilirler hele formikaryumu kullanırsanız acayip stres olurlar
o yüzden aslında formicariumu kapatmayı düşünüyorum pamukla. Önemli olan zehirli olup olmadığı biraz araştırıp bunları buldum.
1689282363128.png
51 kişi de beğenince bir şok olmadım değil. Dolandırılmış ve kolonim boşuna ölmüş gibi hissediyorum. Belki de bu ürün yüzünden site batmış olabilir siteye girince artık açılmıyor çünkü. Kaynar suyla yıkasam bile risk almayacağım sanırım.