Formica Ruf. Yumurta Gelişimi

Pixel

Larva
Üye
23 Haziran 2022
9128B6B6-138A-4A86-8C20-9D61D2A5B33A.jpeg
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Ekli Gözüken 9 Haziran 2022

@ares11

@Argentavis sence gelişim iyimi

Ekli dosyalar

• 9366629A-3C33-4757-A52F-9518DD08EFCD.png
    9366629A-3C33-4757-A52F-9518DD08EFCD.png
    186.9 KB · Görüntüleme: 63
Son düzenleme:

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
2 haftada alınan verim iyi gibi gözüküyor ama bence buraya atmasaydınız keşke. Formicalar biraz hızlı strese giriyorlar. Bu da sürecin yavaşlamasına sebep olabilir:)

Pixel

Larva
Üye
2 haftada alınan verim iyi gibi gözüküyor ama bence buraya atmasaydınız keşke. Formicalar biraz hızlı strese giriyorlar. Bu da sürecin yavaşlamasına sebep olabilir:)
3 günde bir bakıyorum alırken koyarken felan

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Siz en iyisi onu haftada 1 e düşürün. Öyle daha iyi verim alacaksınız:)

Pixel

Larva
Üye
Ayriyetten tetrimorum ve Lasius bakıyorum yumurta bıraktı gibi

Siz en iyisi onu haftada 1 e düşürün. Öyle daha iyi verim alacaksınız:)
Teşekkürler

Pixel

Larva
Üye
Benimde ilk kraliçe arayışımda rufibarbis buldum 2 tane benimde ilk deneyimim bakalım yumurtladilar 2 gün önce benimkiler de iyi hobiler :)
Çok güzel canlılar çok avantajları ve dezavantajları var

Benimde ilk kraliçe arayışımda rufibarbis buldum biraz stresli bi türmüs
Bu ara rufabalisler baya çoğalmışlar

Pixel

Larva
Üye
Messorla başlamak isterdim ama 2 tane formica edindim bakalım :)
Messor Pişmanlıktır herkes tohum yiyor diye seviyor aslında çok stresli tür Ayriyetten Formica gibi köle işçi yapmıyorlar +olarak formicorum işçisi Messor Majoru boyutunda

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Messor Pişmanlıktır herkes tohum yiyor diye seviyor aslında çok stresli tür Ayriyetten Formica gibi köle işçi yapmıyorlar +olarak formicorum işçisi Messor Majoru boyutunda
Messor stresli ama besleme yönünde en kolay cinstir(tür değil). Formicanın her türü köle yapmıyor. + olarak FORMİCORUM diye bir cins veya tür yok. Ve son olarak sanırım daha önce büyük boyutta bir majöre denk gelmediniz

Pixel

Larva
Üye
Messor stresli ama besleme yönünde en kolay cinstir(tür değil). Formicanın her türü köle yapmıyor. + olarak FORMİCORUM diye bir cins veya tür yok. Ve son olarak sanırım daha önce büyük boyutta bir majöre denk gelmediniz
Cins yazıcaktım kb

Geldim baya büyüklere nerdeyse eşitler ama tabi messor az daha büyük

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Messor görmemişsin galiba
İlk yılımda 4 farklı tür toplam 5 messor kolonisine sahiptim. İkinci yılımda 5'li multi denemesi + 1 kraliçeli 200 işçili kolonim vardı. Üçüncü yılımda yine 2-3 messor kolonisi vardı elimde. Dördüncü ve beşinci yıllarımda besleme yapmayı bıraktım. Onun haricinde evimin çevresinde ve arazilerimde messor kolonileri fazlasıyla yaygın olduğu için yüzlerce, belki binlerce kraliçe gözlemledim doğada. Türkiye'deki neredeyse diğer tüm cinsleri de defalarca beslediğim için stres karşılaştırması tecrübelerime dayanarak kolaylıkla yapabiliyorum. Seni tanımıyorum. Ama muhtemelen sen Messor cinsinin dahi daha ismini duymamışken ben multi olur mu, hangi besinleri daha çok tüketiyorlar, nasıl bir yaşam alanı yapmalı diye düşünüyordum.

Pixel

Larva
Üye
İlk yılımda 4 farklı tür toplam 5 messor kolonisine sahiptim. İkinci yılımda 5'li multi denemesi + 1 kraliçeli 200 işçili kolonim vardı. Üçüncü yılımda yine 2-3 messor kolonisi vardı elimde. Dördüncü ve beşinci yıllarımda besleme yapmayı bıraktım. Onun haricinde evimin çevresinde ve arazilerimde messor kolonileri fazlasıyla yaygın olduğu için yüzlerce, belki binlerce kraliçe gözlemledim doğada. Türkiye'deki neredeyse diğer tüm cinsleri de defalarca beslediğim için stres karşılaştırması tecrübelerime dayanarak kolaylıkla yapabiliyorum. Seni tanımıyorum. Ama muhtemelen sen Messor cinsinin dahi daha ismini duymamışken ben multi olur mu, hangi besinleri daha çok tüketiyorlar, nasıl bir yaşam alanı yapmalı diye düşünüyordum.
bunun Ben ve Bilgimle alakası yok Ortalama 1 yıl Karınca Bakan insan zaten neyin ne oldunu Biliyor

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
bunun Ben ve Bilgimle alakası yok Ortalama 1 yıl Karınca Bakan insan zaten neyin ne oldunu Biliyor
Ortalama 5 yıl baktığıma göre Formicaların Messorlardan daha stresli olduğunu söylüyorsam neyin ne olduğunu bilerek söylüyorum demektir mantığına göre.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Stresten 1 ay boyunca Yumurta alamadığım formica kraliçem vardı ve rahatlıkla söyleyebilirim ki formica daha stresli bir cins

eyupbardak32

Pupa
Üye
Formica stresi > Messor stresi
Elimde şuan işçili messorlarım var adamların yüzüne ufak kalemli fenerlerden tutuyorum, salam yemeye devam ediyor.
Formica kraliçemse daha ben bunu yaparken yansıyıp asetattan geçen ışığa tepki verip kozalarını taşıyor.

Ki doğada da gördüğüm formicalar hep bir telaş içinde sağa sola koşuyorken, messorlar sakin sakin ortalığa bakınıyor.

Ekleme:
Evet Formica işçisi hemen hemen Messor majörü kadar vardır boyut olarak.
Ama camponotus gibi türlerin bırakın majörü, media işçileri bile Messor, Lasius, Tapinoma, Tetramorium gibi türlerin kraliçeleri kadar veya daha büyükler.

Bu forumda iyi kötü vakit geçiriyorum @Pratensis demişse bir dayanağı vardır. Altına +ref yazarım 😊