Formica kraliçem

nevzatgns19

Nanitik
Üye
Formica kraliçem tüpün ağzındaki pamuktan bir miktar yolup larvalarının yanına getirmiş, normal bir davranış olduğunu düşünüyorum. Larvalara cover yapmak için götürmüştür muhtemelen değil mi?

Moderatör tarafında düzenlendi:

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Formica kraliçem tüpün ağzındaki pamuktan bir miktar yolup larvalarının yanına getirmiş, normal bir davranış olduğunu düşünüyorum. Larvalara cover yapmak için götürmüştür muhtemelen değil mi?
Sebebini bilmiyorum ama normal bir davranış. Heke ki formica gibi stresli bir cinste.

• Beğendim
Tepkiler: det

nevzatgns19

Nanitik
Üye
Strese girebileceği bir ortam değil. Larvaların yanına taşıyıp küçük parçalar kopartmaya çalışıyordu o garibime gitti.

CLYENSE

Majör
Yardımsever
Üye
Merhabalar Nevzat. Bu davranışı o kadar iyi anlıyorum ki elimde Camponotus xerxes olan bir kraliçe var. İnanır mısın, dış pamuğu öyle bir parçaladı ki ek parça takmak zorunda kaldım. Tüm pamuğu söküp yumurtalarını o pamuğun içine yerleştirdi. Şöyle betimleyeyim, daha iyi olur: Tüpün içinde pamuk dışında neredeyse hiçbir şey görünmüyordu. Kraliçeyi bile çok zor görebiliyordum. @Ares üstadım ile görüştükten sonra, pamukların arasındaki yumurtaları dikkatlice ayıklayıp pamuğu çıkarmamı söyledi.

Durumun ciddiyetine bağlı olarak bunu denemen gerekebilir.

yücehayvanat

Media
Üye
Yaşadığınız durum çok normal birşey kraliçe larvaların yanına götürüyorsa pamuğu endişe etmenize gerek yok kendi gözlemlerime dayanarak şunu söyleyebilirim ki o pamuk larvanın koza sarıp pupaya dönüşmesi için, gerekli bir süreç mi bilmiyorum ama şunu da gözlemledim yanına pamuk konmayan larvalar kozasız pupalara dönüşüyor eğer aşırı büyük bir parça götürmediyse tamamen doğal bir durumla karşı karşıyasınız demektir, iyi hobiler❤️