Formica kraliçem yumurtlamıyor

MemoG

Larva
Üye
Formica kraliçemi bulduktan yaklaşık bir hafta sonra iki haftalık bir tatile gittim, döndüğümdeyse 12 pupayla karşılaştım ama hiç yeni yumurta yoktu. Bunun sebebi stres olamayacağına göre nedir? Hala koloni başlatabilir mi?

deadrune

Pupa
Üye
normal bir durum çoğu zaman ilk nesili çıkardıktan sonra tekrar yumurtlarlar ilk işçilerin çıkınca beslemesini yapıp birkaç gün müsade verirsen yeni yumurtaları görmeye başlarsın

yücehayvanat

Media
Üye
İlk işçiler çıktıktan sonra hatta pupalar renklendikten sonra yumurtlayacaktır pupaların sayısı ideal ve kraliçeniz başarılı fakat büyük ihtimalle kendisi çok aç şuanda, eğer isterseniz saf balla besleyebilirsiniz ben kendi kraliçemi pupalar çıkmadan önce saf balla besledim en azından içiniz rahat eder

MemoG

Larva
Üye
Yani balı suyla karıştırmadan mı vereyim?

Abdomeni küçük göründüğünden bu akşam ballı su koymayı planlıyordum ama çok açsa saf bal sorun olmaz mı diyorsunuz?

yücehayvanat

Media
Üye
Yani balı suyla karıştırmadan mı vereyim?

Abdomeni küçük göründüğünden bu akşam ballı su koymayı planlıyordum ama çok açsa saf bal sorun olmaz mı diyorsunuz?
Ben saf bal verdim siz ballı su verebilirsiniz, ballı bir süre sonra bozuluyor ya haftada bir kontrol yapıldığı için genelde bir sonraki kontrole kadar ballı su bozulmuş olur, şekerli su da verebilirsiniz