Koloniyse bu ihtimal daha düşük kargoda olan sallanmalarını tölere ederler bence.Formicalar hangi stres eşiğinde asit salgılayıp kendilerini öldürürler?
Hiç stresten dolayı salgılanan formik asitten sonra kaybedilen bir formica örneği duydunuz mu veya tecrübe ettiniz mi? Yani bu yaygın bir durum mu yoksa nadiren mi yaşanmakta?Koloniyse bu ihtimal daha düşük kargoda olan sallanmalarını tölere ederler bence.
Evet duydum, daha birkaç hafta önce forumdaki bir arkadaşın kolonisindeki kraliçenin bu sebepten öldüğünü düşünüyoruz. Benimde bir formica kolonim var ancak tecrübe etmedim.Hiç stresten dolayı salgılanan formik asitten sonra kaybedilen bir formica örneği duydunuz mu veya tecrübe ettiniz mi? Yani bu yaygın bir durum mu yoksa nadiren mi yaşanmakta?
Formic asitle kendini öldürebildiği söylenir evet, ama ben Formica kolonisi aldığımda benimkisi ölmemişti.Hiç stresten dolayı salgılanan formik asitten sonra kaybedilen bir formica örneği duydunuz mu veya tecrübe ettiniz mi? Yani bu yaygın bir durum mu yoksa nadiren mi yaşanmakta?
Zor bir ihtimal yani demi.Evet duydum, daha birkaç hafta önce forumdaki bir arkadaşın kolonisindeki kraliçenin bu sebepten öldüğünü düşünüyoruz. Benimde bir formica kolonim var ancak tecrübe etmedim.
Eğer koloni ise daha zor bir ihtimal ama asla sıfır değil.Zor bir ihtimal yani demi.