Formica kolonim hk.

Cann

Yumurta
Üye
Formica kraliçemin işçileri çıkalı 3-4 gün oluyor. Dün bir un kurdu vermiştim. Normalde pupa artıklarını tüpün ucuna taşıyorlardı, ancak un kurdunu vereli neredeyse 1 gün olacak ve hâlâ tüpün en dibinde duruyor. Küf oluşmaması için almak istiyorum ama dışarı taşımazlarsa nasıl alacağım konusunda fikrim yok.

Ayrıca işçiler sürekli pamuğun üzerinde duruyor. Bu durum nemle ilgili bir sorun olduğuna mı işaret ediyor, yoksa bu davranış normal mi? Tüpte hâlâ oldukça fazla su var.
Ekstra olarak formicalar hakkında tavsiye ve deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Ekli dosyalar

• IMG_5903.jpeg
    IMG_5903.jpeg
    18.7 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_5902.jpeg
    IMG_5902.jpeg
    16.3 KB · Görüntüleme: 15

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Kurdu muhtemelen daha tamamen tüketmemişlerdir. Genelde 2 gün içerisinde kurdu dışarı çıkarırlar, henüz endişelenmenize gerek yok. İşçilerin pamuğun üzerinde durması da gayet normal.

ben10

Majör
İlklerden
Üye
Pamuğun ucu kuru gözüküyor fotoğraftan anladığım kadarıyla. Neme ulaşamıyor olabilirler. un kurduyla işleri bitince koyarlar muhtemelen biraz daha beklemekten zarar gelmez.

ucabilenkarinca

Yumurta
Üye
Aynı durum benim formicalarda da var iki koloni ikiside çok hızlı işçi verdi 10-15 işçi var ow ye yeni yeni çıkıyorlar. Micro un kurdu veriyorum 1-1.5 götürüp pamuğun üstüne sabitliyorlar. Bi tanesi çıkardı geri ow ye pupa artıkları ile köşeyi çöplük yaptılar diğerleri daha tam oturtamadı bekliyorum ben de almaya çalışsam yumurtalara ve kraliçeye zarar veririm o kadar dipte. Ellemiyorum kafalarına göre takılıyorlar.