Formica fusca?

TWJ

Yumurta
Üye
Merhaba, satıcı bana bunun Formica fusca olduğunu söyledi. Kraliçenin boyu yaklaşık 10 mm. Sizce gerçekten Formica fusca mı?

Başlangıçta kolonide 3 kraliçe vardı. Ancak taşıma sırasında bir kraliçe öldü, eve geldikten birkaç gün sonra da ikinci kraliçe öldü. Şu anda sadece 1 kraliçe kaldı.

Ekli dosyalar

• tempImageDCbXL7.png
    tempImageDCbXL7.png
    608.7 KB · Görüntüleme: 21
  • tempImagearPCoO.png
    tempImagearPCoO.png
    578 KB · Görüntüleme: 21
  • tempImagegYlKUl.png
    tempImagegYlKUl.png
    572.4 KB · Görüntüleme: 21

yücehayvanat

Majör
Üye
Fusca gruptan bir kraliçe gibi görünüyor, eğer satıcının güvrnilirliğinden eminseniz satın alabilirsiniz, ama şunu bilin ki bu fotoğraftan sadece fusca grup çıkarımı yapılabilir, ve yanlış hatırlamıyorsam ülkemizde fusca gruptan 2-3 tane tür var, yani bu türlerden biri olma ihtimali de var, ama zaten bakımları ve görünüşleri temelde birebir.

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Satıcı işçiler üzerinden tespit etmiş olabilir ama maalesef bu fotoğraflardan en fazla Formica (serviformica) kolonisi denebilir.

Antcolony

Media
Üye
Merhaba, satıcı bana bunun Formica fusca olduğunu söyledi. Kraliçenin boyu yaklaşık 10 mm. Sizce gerçekten Formica fusca mı?

Başlangıçta kolonide 3 kraliçe vardı. Ancak taşıma sırasında bir kraliçe öldü, eve geldikten birkaç gün sonra da ikinci kraliçe öldü. Şu anda sadece 1 kraliçe kaldı.
Formicalar bildiğim kadarıyla multiqueen olmayan cinsler arasında diye biliyorum. 2 kraliçe taht kavgasından ölmüş olabilir.

Son düzenleme:
  • Hmm
Tepkiler: det

nevzatgns19

Minör
Üye
Doğada multi olarak örnekler var bir youtube kanalında görmüştüm doğada gezerek kolonilere bakıyor. Siyah olan türlerde daha çok multi oluyor ben de denk geldim birkaç defa.

Antcolony

Media
Üye
Doğada multi olarak örnekler var bir youtube kanalında görmüştüm doğada gezerek kolonilere bakıyor. Siyah olan türlerde daha çok multi oluyor ben de denk geldim birkaç defa.
Onu bende gördüm. Fakat mesela normalde multiqueen olmayan messor cinsi bile doğada yada esaret altında multiqueen olabiliyor. Fakat bu multiqueenlerde çoğunlukla taht kavgası oluyor ve kolonide ya 1 yada 0 kraliçe kalıyor. Benim yaptığım sadece bir tahmin.

yücehayvanat

Majör
Üye
Bence fusca grup tahmini yapılabilir, genel kıllanma durumu ortada, bu sebeple cinerea grup ile kolayca ayırt edilebiliyor. Formica cinsinde birçok tür doğada polygyne kolonilere sahip özellikle formica rufa gibi türler binlerce kraliçeye sahip olabiliyorlar, bu kraliçede fusca gruba ait, daha önce bu tür grubuna ait bir türün kolonisini gördüm, taşın altını açtığımda 6 kraliçe birden vardı, ve bu koloninin en sığ noktasıydı, yani daha onlarca kraliçe var olabilir, o kolonide. Ayrıca cinerea için daha önce polygyne ibaresi gördüğümü hatırlıyorum, formica rufibarbis içinde weakly polygyne ibaresi kullanılıyor, yani bu altcinsin türleri en azından ülkemizde çoğunlukla polygyne.