Fluon Nereden Satın Alabilirim?

İlyas16

Media
Üye
Dostlar, Fluon'u nereden bulabilirim? Fiyatı ya da yurt dışından gelmesi benim için çok önemli değil. Benim için önemli olan orijinal, işime yarayacak ve gümrükte sorun çıkarmayacak güvenilir bir yerden almak.

Lütfen daha önce satın almış veya tam olarak nereden temin edildiğini bilen arkadaşlar cevap yazsın. Yapay zekâdan alınmış genel cevaplar değil, tamamen kullanıcı deneyimine dayanan öneriler arıyorum. Ben de internetteki genel bilgileri bulabiliyorum. 🙂

DorukBey

Media
Yardımsever
Üye
Dostlar, Fluon'u nereden bulabilirim? Fiyatı ya da yurt dışından gelmesi benim için çok önemli değil. Benim için önemli olan orijinal, işime yarayacak ve gümrükte sorun çıkarmayacak güvenilir bir yerden almak.

Lütfen daha önce satın almış veya tam olarak nereden temin edildiğini bilen arkadaşlar cevap yazsın. Yapay zekâdan alınmış genel cevaplar değil, tamamen kullanıcı deneyimine dayanan öneriler arıyorum. Ben de internetteki genel bilgileri bulabiliyorum. 🙂
Hangi cins için kullanacaksınız?

İlyas16

Media
Üye
Hangi cins için kullanacaksınız?
Bütün kolonilerim için Camponotus, Messor, Formica, Cataglyphis ve Tetramorium kullanacağım. Şu an iş gören bir bariyerim var zaten fakat pudra kokusu çok yayıldığı için kolonilerin outworlde çıkmasını azaltıyor ve odama da çok fazla pudra kokusu yayılıyor.

nevzatgns19

Nanitik
Üye
Pudrayı neyle karıştırdın? Ben alkolle karıştırdım 4 haftaya yaklaştı şu an koku yok. Cataglyphis kraliçem için kullanıyorum o da rahatsız olmuyor.

İlyas16

Media
Üye
Pudrayı neyle karıştırdın? Ben alkolle karıştırdım 4 haftaya yaklaştı şu an koku yok. Cataglyphis kraliçem için kullanıyorum o da rahatsız olmuyor.
Dediğiniz karışımı biliyorum sanırım, izopropil alkol ile pudra karıştırılarak yapılıyor. Ama maalesef alabileceğim bir yer yok. Pudrayı su ile karıştırıyorum; bariyer olarak çok işlevli, hiç yaklaşmıyorlar bile fakat aynı zamanda outworldden de uzak duruyorlar.

KingCat

Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Ben zetyinyağı-pudra karışımını kullanıyorum.

DorukBey

Media
Yardımsever
Üye
Bütün kolonilerim için Camponotus, Messor, Formica, Cataglyphis ve Tetramorium kullanacağım. Şu an iş gören bir bariyerim var zaten fakat pudra kokusu çok yayıldığı için kolonilerin outworlde çıkmasını azaltıyor ve odama da çok fazla pudra kokusu yayılıyor.
Sizin tercihinize bağlı bırakmak üzere fluonun çok gerekli olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta tamamen zararsız bir bariyer değil fluon. Alkol pudra karışımını öneririm ben de. Alkol uçunca pudra epey işlevsel oluyor.

İlyas16

Media
Üye
Denediğim karışım işe yarıyor fakat yaşlı işçiler bazen bariyeri geçmeye çalışıp yapışıp kalabiliyorlar. Zaten elimdeki bariyer de iş görüyor. Asıl amacım daha kokusuz, daha temiz görünen, kaliteli ve uzun süre dayanabilecek bir bariyer kullanmak.

Sizin tercihinize bağlı bırakmak üzere fluonun çok gerekli olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta tamamen zararsız bir bariyer değil fluon. Alkol pudra karışımını öneririm ben de. Alkol uçunca pudra epey işlevsel oluyor.
Neyse, cevaplar için teşekkür ederim. Kokuyu dağıtmak için biraz havalandıracağım outworldleri. Yakın zamanda da dediğiniz alkol karışımını temin ederek deneyeceğim. Tekrar teşekkür ederim.

nevzatgns19

Nanitik
Üye
İzopropil denemedim ben de etanol vardı onu denedim hem iş görüyor hem koku da yok. Turuncu uygulamada olması lazım aslında. Belki aseton da kullanılabilir o da uçucu olduğu için sorun yaratacağını düşünmüyorum.

DorukBey

Media
Yardımsever
Üye
Limon kolonyası da kullanılabilir denedim ve gayet başarılı. Zaten siz sürene kadar uçuyor bir kaç saniyede. Outworlde işçi çıkışını bir kaç dakikalığına engelleyip uygulayabilirsiniz. Ben kapak dahi kullanmıyorum kalabalık bir Messor kolonisinde.

İlyas16

Media
Üye
Limon kolonyası da kullanılabilir denedim ve gayet başarılı. Zaten siz sürene kadar uçuyor bir kaç saniyede. Outworlde işçi çıkışını bir kaç dakikalığına engelleyip uygulayabilirsiniz. Ben kapak dahi kullanmıyorum kalabalık bir Messor kolonisinde.
Deneyeceğim, merak ettim.