Camponotus fellah bulma imkanın az. Bulsan ile fellah olduğunu anlayamazsın. Doğuda yaşamıyorsan fellah bulman aşırı zor.Arkadaşlar Camponotus fellah nadir bir tür mü? Hep C.fellah buluyorum, almıyorum ama 3 tane yeter bana.
Fellah bulma ihtimalin fazla( doğuda yaşıyorsan), bulursan da çok zorlanmadan anlarsın.Camponotus fellah bulma imkanın az. Bulsan ile fellah olduğunu anlayamazsın. Doğuda yaşamıyorsan fellah bulman aşırı zor.
Anlayamazsın. Dışardan anlaşılamaz.Fellah bulma ihtimalin fazla( doğuda yaşıyorsan), bulursan da çok zorlanmadan anlarsın.
Camponotus fellahı bulabileceğin bölge sayısı az. Hatay,Antakya-Mardin arasındaki kısacası GAP bölgesi hariç hiçbir yerde bulamazsın ve C. xerxes ile neredeyse tamamen aynı. Eğer kraliçe işçi vs. bulursan kafasının ventral görüntüsünü kontrol et. Eğer kıllanma varsa C. fellah'tır yoksa C.xerxes'tir diyebiliriz kısacası.Arkadaşlar Camponotus fellah nadir bir tür mü? Hep C.fellah buluyorum, almıyorum ama 3 tane yeter bana.
Dışarıdan anlaşılır demedim, tam latince kelimelerini bilmediğim için açıklama yapamamıştım @Hallight13 hocam yapmış. Bence anlaması yeterince kolay. Bu çeşit basitçe çekilmiş diyebileceğim fotoğraflarla Fellah olup olmadığını ben bile tespit ederim. Fellahların yanlış bilmiyorsam 8 ila 10 tane kıl olur kafasında.Anlayamazsın. Dışardan anlaşılamaz.
Disslike atanlar, Hallight13 hocam gibi bir açıklama yapabilecekseniz neden fellah bulması ve tespit etmesi zor açıklayabilir mi? @pegasuZX @Buğra_UnLucyDışarıdan anlaşılır demedim, tam latince kelimelerini bilmediğim için açıklama yapamamıştım @Hallight13 hocam yapmış. Bence anlaması yeterince kolay. Bu çeşit basitçe çekilmiş diyebileceğim fotoğraflarla Fellah olup olmadığını ben bile tespit ederim. Fellahların yanlış bilmiyorsam 8 ila 10 tane kıl olur kafasında.
Dostum sen her türün kafasındaki 10 tane kıl ile tür tespiti yapıldığını düşünüyorsan,yanlış düşünüyorsun. Çünkü kafasında 10 tane kıl olan başka türlerde var. @Hallight13 xerxes ile yapılmış karşılaştırmasını anlattı. Her neyse umarım anlamışsındır.Dışarıdan anlaşılır demedim, tam latince kelimelerini bilmediğim için açıklama yapamamıştım @Hallight13 hocam yapmış. Bence anlaması yeterince kolay. Bu çeşit basitçe çekilmiş diyebileceğim fotoğraflarla Fellah olup olmadığını ben bile tespit ederim. Fellahların yanlış bilmiyorsam 8 ila 10 tane kıl olur kafasında.
Disslike atanlar, Hallight13 hocam gibi bir açıklama yapabilecekseniz neden fellah bulması ve tespit etmesi zor açıklayabilir mi? @pegasuZX @Buğra_UnLucy
Komik olan ne?Dostum sen her türün kafasındaki 10 tane kıl ile tür tespiti yapıldığını düşünüyorsan,yanlış düşünüyorsun. Çünkü kafasında 10 tane kıl olan başka türlerde var. @Hallight13 xerxes ile yapılmış karşılaştırmasını anlattı. Her neyse umarım anlamışsındır.
Komik demedi ki.Komik olan ne?
Konunun kavga boyutuna uzamasını istemiyorum yanlışlarım muhakkak vardır, affola. Mesajlarımı silip uzatmama kararı aldım. Silinmiyor mesajlarımı ciddiye almanıza gerek yok.Komik olan ne?
Dostum burda kimse kavga etmiyor,etmezde. Senle burada bilgi alışverişinde bulunuyoruz. İyi forumlar!Konunun kavga boyutuna uzamasını istemiyorum yanlışlarım muhakkak vardır, affola. Mesajlarımı silip uzatmama kararı aldım. Silinmiyor mesajlarımı ciddiye almanıza gerek yok.
Kafadaki kıl sayıları ve benzer terimler, örneklerin toplandığı lokalitenin özelliklerini yansıttığı için büyük ölçekte pek de tutarlı şeyler değildir. Örneğin, yanlış hatırlamıyorsam Pisarski’nin bir makalesinde sanctus’lar hakkında bir şeyler yazılmıştı. İran’ın güneyinde bulunan örneklerle, İran içinde farklı bir bölgede veya dağda toplanan örnekler aynı değildi. Bu da bize, “key”de yazılan bazı özelliklerin değişebileceğini ve lokasyonlar arasındaki mesafeyi baz alarak tespit yapmamız gerektiğini gösteriyor.Dışarıdan anlaşılır demedim, tam latince kelimelerini bilmediğim için açıklama yapamamıştım @Hallight13 hocam yapmış. Bence anlaması yeterince kolay. Bu çeşit basitçe çekilmiş diyebileceğim fotoğraflarla Fellah olup olmadığını ben bile tespit ederim. Fellahların yanlış bilmiyorsam 8 ila 10 tane kıl olur kafasında.
Disslike atanlar, Hallight13 hocam gibi bir açıklama yapabilecekseniz neden fellah bulması ve tespit etmesi zor açıklayabilir mi? @pegasuZX @Buğra_UnLucy
Gerekli cevabı verdiğin için teşekkürler.Kafadaki kıl sayıları ve benzer terimler, örneklerin toplandığı lokalitenin özelliklerini yansıttığı için büyük ölçekte pek de tutarlı şeyler değildir. Örneğin, yanlış hatırlamıyorsam Pisarski’nin bir makalesinde sanctus’lar hakkında bir şeyler yazılmıştı. İran’ın güneyinde bulunan örneklerle, İran içinde farklı bir bölgede veya dağda toplanan örnekler aynı değildi. Bu da bize, “key”de yazılan bazı özelliklerin değişebileceğini ve lokasyonlar arasındaki mesafeyi baz alarak tespit yapmamız gerektiğini gösteriyor.
Örnek olarak, İsrail’den bir sanctus major (https://www.inaturalist.org/observations/178853066) Türkiye’dekilerden daha koyu renkli..