Ben gevşek koymadım, ama biraz oydular pamuğu kenarlardan.Pamuk gevşek mi ?
Hocam pamuğun üzerinde gözükmüyor ama çok sayıda larva ve pupa evresinde yumurta var onları nasıl yapacağım?Pamuk fazla gevşek muhtemelen veya patlamıştır, sonraki kurulumda biraz daha sıkı pamuk kullanın. Transfer edin manuel şekilde, yumurta görmüyorum manueli kolayca yaparsınız. Bu kadar nemli bir ortamda yumurta olsa bile sağlıklı şekilde büyüyemez zaten, her yer ıslak çünkü.
Kraliçeleri yeni test tüpüne alın. Pamuğu dikkatli şekilde çıkartıp üstündeki larvaları ve pupaları alıp yeni test tüpüne koyun. Muhtemelen pamuk gevşek, bu yüzden kolayca çıkacaktır.Hocam pamuğun üzerinde gözükmüyor ama çok sayıda larva ve pupa evresinde yumurta var onları nasıl yapacağım?
O halde normal transfer edin. Pamuğa yapışık olanları ellemek biraz daha riskli çünkü. İki tüpü bağlayın, yeni tüpü karanlık yapın eski tüpe de eğim koyup güneş ışığı verin. İşlem sırasında karıncaların yanında durun bırakıp giderseniz zarar görme riskleri var. Veya güneş kullanmadan klasik aydınlık karanlık yöntemini de kullanabilirsiniz ama dediğiniz gibi biraz sürebilir.Hocam pamuğun üzerinde gözükmüyor ama çok sayıda larva ve pupa evresinde yumurta var onları nasıl yapacağım?
Belli ki pamuk fazla nem kaçırıyo ya pamuğu biracdaha sıkı ve fazla koy yada makyaj silmek için kullanılan yuvarlak pamuklardan kullan iki seçenekten birisini dene benceSelamlar, hobidaşlar elimde yaklaşık 9 10 işcili bir tetramorium kolonim var, benim problemim koloninin tüpünde çok fazla nem olması, transfer dendim ama işcisi sayısı az olduğu için ,sanırım, transfer olmadılar sizce bu problem olurmu?Ekli dosyayı görüntüle 62228Ekli dosyayı görüntüle 62229Ekli dosyayı görüntüle 62230
Hocam manuel transfer ederken ilk önce onlara baya bir rahatsızlık verin (en iyi yolu titreşim), streslenmelerini sağlayın. Streslenirlerse yumurtaları ve larvaları ağızlarına alabilirler ve siz de fırsattan istifade transferi yaparsınız, şahsen ben öyle yapmıştım.Arkadaşlar selamlar, yaklaşık 16 saatdir transfer etmeye çalışıyorum, ama hiç bir türlü transfer olmuyorlar, ne bir yumurta taşıma, ne bir strese girme, hiçbir durum yok dediğim gibi pamuğun üzerinde çok sayıda larva ve pupa var o yüzden ellemek istemiyorum ne yapmam gerek.Ekli dosyayı görüntüle 62321Ekli dosyayı görüntüle 62323
Arkadaşlar selamlar, yaklaşık 16 saatdir transfer etmeye çalışıyorum, ama hiç bir türlü transfer olmuyorlar, ne bir yumurta taşıma, ne bir strese girme, hiçbir durum yok dediğim gibi pamuğun üzerinde çok sayıda larva ve pupa var o yüzden ellemek istemiyorum ne yapmam gerek.Ekli dosyayı görüntüle 62323Sitrese sok mesela titreşim yarat veya fazla ışık
Hocam o zaman tem ters çevirebilirsin, bence Messorlarda işe yaradıysa tetramoriumlarda da işe yarar.Hocam yapmadım değil, ama strese girmiyorlar, bir formica olsa, bir catagliypis olsa, çok çabuk giricekler ama tetramorium ne yapalım.