Fat Tail Gecko yem yemiyor.

Fazory

Yumurta
Üye
İyi hobiler, gecko geldiğinden beri bugün 5. gün. Dün sabah bir akşam bir tane un kurdu yedi, bu normal mi? Bugün hiç yemedi. Dubia da deniyorum, onu da yemiyor. İkisini de ben uzattım, yedi. Bir kabın içine un kurdu bıraktım, 2-3 saat durdu ama onları da yemedi aynı şekilde.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Hemitheconyx

Yumurta
Üye
İyi hobiler dilerim . Öncelikle aft geckonuzun yem reddetmesinin birçok sebebi olabilir ama ben en muhtemel olanları açıklayayım . 1. olasılık aft geckolar nocturnal yani gececil canlılardır ve karanlık ortamda daha rahat hissederler bu yüzden yemi gece ve çok aydınlık olmayan bir zamanda vermeyi deneyebilirsiniz . 2. olasılık bu arkadaşlar yemek seçebiliyorlar örn. kurt türevleri yemeyip hamam böceği türü yiyebilir yada tartara yemeyip lobster yiyebilir vb. bunu anlamanın yolu canlıya olabildiğince fazla yem çeşidi sağlamanız olacaktır ben kendi adıma konuşursam benim geckom hamam böceğini affetmiyor ama kurt türevlerine burun kıvırıyor . 3. olasılık canlınız halen daha stresli olabilir bu yüzden canlıyı geldiği günden itibaren 1 hafta rahat bırakmak en iyisi olacaktır ama içiniz sinmezse teraryumun içine bir iki hamam böceği bırakın gece eğer yemek isterse yer muhtemelen . Aklıma gelen son olasılıksa canlınız deri atma döneminde olabilir bu dönemlerde stresli oluyorlar ve yem reddedebiliyorlar .