Ekipman konusunda önerilerini bekliyorum.Fanusta balık beslemek yanlış çünkü hem yeterli hacim e sahip değiller bu yüzden de bi düzen oluşamıyor su değerleri çabuk bozuluyor ve balık için bir eziyet haline geliyo. En az 30 litre bi akv almanızı öneririm küçük bi şelale filtre ile ses sorununu da çözmüş olursunuz , akvaryumun durduğu odanın sıcaklığı sürekli sabit değilse yaklaşık 23-26 derecede ısıtıcı da almalısınız . Küçük tür balıklar beslenebilir 30 litre gibi bir hacimde . Küçük sürü balıkları olabilir rasbora,neon ,ember tetra vb gibi . Bu balıkların strese girmemesi ve kendilerini daha iyi göstermesi için bitki koyabilirsiniz. Aklınızda başka sorular varsa sorabilirsiniz. İyi hobiler.
Ucuz şekilde hobiyi gerçekleştirmek istiyorum. Tabi bu arada akvaryumu büyütmek ve çoğaltmak da ileriye dönük.Şelale filtre olarak ben Eheim'ın ürünlerini kullanmıştım ama fiyat olarak aşar muhtemelen. Çevremdekilerin söylediklerine göre dophin h80 kullanabilirsin, sessiz diyorlar ama bilmiyorum. Isıtıcı F/P ürünü direkt tetra öneririm 25-50w yeter. Daha ucuz olsun diyorsan smart marka var çin malı ama kalibrasyon sıkıntısı var. 25'e ayarlıyorsun suyu 27 yapıyor ama diyelim 25 yapmak istiyorsun 23 yaparsın sorun çözülür. He seni uzun süre götürür mü? Sanmam. Onun dışında 30 litrede beta da bakabilirsin bir bak derim, blackwater sistemlerine bakabilirsin hoşuna giderse, Tohumdan çimlendirme var. Araştır ilgini çekerse nasıl yapacağın hk. yardımcı olurum. Ama balıklar bence fanusta, filtresiz akvaryumda ve küçük hacimlerde beslenmemeli, en azından ben böyle düşünüyorum ve doğru olduğunada eminim. Anlayışınız için teşekkür ederim. Soru sormak istersen, mertalitokgoz_ instagram hesabımdan ulaşabilirsin.
Ben şuan 50watt smart ısıtıcı ve aqf380 slim şelale filtre kullanıyorum kendi akvaryumum da gayet memnunum sessiz bi filtre ve akvaryum da haznesi dışarda olduğu için pek yer kaplamıyor 2 senedir falan kullanıyorum aralıklı olarak isterseniz alabilirsiniz 30 litre için yeterli gelecektir.Ekipman konusunda önerilerini bekliyorum.
önerdiğin markalardan felan link atabilirsin.Ben şuan 50watt smart ısıtıcı ve aqf380 slim şelale filtre kullanıyorum kendi akvaryumum da gayet memnunum sessiz bi filtre ve akvaryum da haznesi dışarda olduğu için pek yer kaplamıyor 2 senedir falan kullanıyorum aralıklı olarak isterseniz alabilirsiniz 30 litre için yeterli gelecektir.
Beta balığı ile salyangoz olsa bile başka canlıların yaşaması uygun değil. Öldürebilir.Arkadaşlar yazmış. Fanus sadece yetersiz alan haricinde geometrik şeklinden sebep balığa teleskobik bir görüş açısı yaptığı için stres olmasına sebep oluyor. 15 30 litre arasında minik bir akvaryum alın ve 1 adet halfmoon betta balığı ve yanına büyük boy elma salyangozu koyun. İçine hava motoru ile çalışan 1 adet pipo filtre koyun.
Zemine lavkırığı ve minik çakıl taşları koyabilirsiniz.
https://www.hepsiburada.com/aquawin...gaza=Atakanpetshop&url_src=and-product-detailönerdiğin markalardan felan link atabilirsin.
Hocam bir çok bilgi var internet ortamında . Mesela Frenatus balığının ciklet türleri ile yaşamayacağı yazar ama ben 2 senedir besliyorum. Maalesef bilgi kirliliğinden bir çok insan bu konuda kararsız kalıyor . Ben beslemediğim türler hakkında yorum yapmayı sevmem. You Tube kanalım da bundan sürekli bahsederim. Şöyle olmaz böyle olmaz denilen bir çok konuya değiniyoruz.Beta balığı ile salyangoz olsa bile başka canlıların yaşaması uygun değil. Öldürebilir.
Beta balığı ile salyangoz olsa bile başka canlıların yaşaması uygun değil. Öldürebilir.
Betta balıklarının elma salyangozları ile pek bir sorunu olmuyor. Betta balıklarının karakterleri değişkenlik gösterdiği için bir süre balığı tanıdıktan sonra salyangoz ekleyip eklememeye karar verlmeli.Hocam bir çok bilgi var internet ortamında . Mesela Frenatus balığının ciklet türleri ile yaşamayacağı yazar ama ben 2 senedir besliyorum. Maalesef bilgi kirliliğinden bir çok insan bu konuda kararsız kalıyor . Ben beslemediğim türler hakkında yorum yapmayı sevmem. You Tube kanalım da bundan sürekli bahsederim. Şöyle olmaz böyle olmaz denilen bir çok konuya değiniyoruz.
Çöpçü balığı bile koyan var beta nın yanına. Beta genelde kendi cinsine agresiftir. Kendine denk yada büyük canlılara pek bulaşmaz. Saygılarımla
Kesinlikle katılıyorum. Betta yada Beta (her iki şekilde de ismlendirildiğinden) balığı genelde tek bakılması tercih edilmesi gereken bir tür. Ancak iyi takip edilerek balığın genel karakteristik özelliği ne bağlı olarak yanına çöpçü karides salyangoz vb canlı konulabilir.Betta balıklarının elma salyangozları ile pek bir sorunu olmuyor. Betta balıklarının karakterleri değişkenlik gösterdiği için bir süre balığı tanıdıktan sonra salyangoz ekleyip eklememeye karar verlmeli.
Bazı bettalar fazlasıyla agresif oluyorlar. Elma salyangozunu gördüklerinde antenlerini tırtıklamaya başlıyorlar, kabuğuna vuruyorlar. Bazı bettlar ise sadece izliyor salyangozu, zarar vermiyor. Betta yanında karides bakanları bile gördüm.
Bu noktada balığı tanımak çok önemli. Yine de canlıların yaşamını riske atmamak için bettaya yalnız bakmak tercih edilebilir.
Ben internette yazanı tecrübe ettim ve elma salyangozlarım hakkın rahmetine kavuştu 😂. Kendi tecrübemi söylüyorum.Hocam bir çok bilgi var internet ortamında . Mesela Frenatus balığının ciklet türleri ile yaşamayacağı yazar ama ben 2 senedir besliyorum. Maalesef bilgi kirliliğinden bir çok insan bu konuda kararsız kalıyor . Ben beslemediğim türler hakkında yorum yapmayı sevmem. You Tube kanalım da bundan sürekli bahsederim. Şöyle olmaz böyle olmaz denilen bir çok konuya değiniyoruz.
Çöpçü balığı bile koyan var beta nın yanına. Beta genelde kendi cinsine agresiftir. Kendine denk yada büyük canlılara pek bulaşmaz. Saygılarımla
beta balığı motorsuz bakılıyo foto için dc DYA BEKİR#5081İş yerimde fanusta balık bakmak istiyorum önereceginiz tür nedir?
Küçük bir akvaryum da alabilirim sessiz çalışan bir motor ile...
ark isteği attımbeta balığı motorsuz bakılıyo foto için dc DYA BEKİR#5081
Size Geçmiş olsun. Benim Elma salyangoz hala görevinin başında 😊Ben internette yazanı tecrübe ettim ve elma salyangozlarım hakkın rahmetine kavuştu 😂. Kendi tecrübemi söylüyorum.