Eymenin oppenheimerleri

trenboloneymen

Yumurta
Üye
Öncelikle herkese merhaba. Bu günlükte sizlere yeni aldığım tarantulalarımdan ve canlı yemlerimden bahsedicem. Bu hobiye yeni başladığım için ve tüm deneyimlerimi yazıcağım için ilerde benim gibi yeni başlayan arkadaşlarımıza faydalı olacağını düşünüyorum. Ki zaten daha bilmediğim çok şey var hatalarım olursa bilenler de düzeltir. Toplam 3 adet tarantulam var. 1 adet caribena versicolor 1 adet dominician purple ve son olarak 1 adet lasiodora barahypana. Canlı yem olarak dubia hamam böceği, un kurdu ve morio kurdum bulunmaktadır. Tarantulaların üçü de l1 ve ben alalı daha 2-3 gün oldu. Sık sık size durum bildiricem ve yaptıklarımı anlatıcam . Şimdilik bu kadar...

yücehayvanat

Media
Üye
Öncelikle herkese merhaba. Bu günlükte sizlere yeni aldığım tarantulalarımdan ve canlı yemlerimden bahsedicem. Bu hobiye yeni başladığım için ve tüm deneyimlerimi yazıcağım için ilerde benim gibi yeni başlayan arkadaşlarımıza faydalı olacağını düşünüyorum. Ki zaten daha bilmediğim çok şey var hatalarım olursa bilenler de düzeltir. Toplam 3 adet tarantulam var. 1 adet caribena versicolor 1 adet dominician purple ve son olarak 1 adet lasiodora barahypana. Canlı yem olarak dubia hamam böceği, un kurdu ve morio kurdum bulunmaktadır. Tarantulaların üçü de l1 ve ben alalı daha 2-3 gün oldu. Sık sık size durum bildiricem ve yaptıklarımı anlatıcam . Şimdilik bu kadar...
Fotoğraf paylaşsanız çok iyi olur günlüğünüz daha güzel olur bence

trenboloneymen

Yumurta
Üye
Fotoğraf paylaşsanız çok iyi olur günlüğünüz daha güzel olur bence
Fotoğraf da paylaşıcam arada sırada.

Öncelikle şunu söylemeliyim ki bu yavrucaklar beklediğimden çok daha hızlı. Kabın kapağını açar açmaz kaçmaya çalışıyorlar hattağa dominician purple 10 dk uğraştırdı beni :). Aralarında en enerjik olanı dominician purple idi bi türlü rahat durmuyor sürekli kaçmaya çalışıyor. Caribena versicolor daha sakindi çok fazla kaçma eylemi olmadı ve yavaşdı. Lasiodora barahypanaya gelince ise geleli 3 gün oldu ve daha hiç göremedim. Kaçtı diye şüphelenmiyo değilim ama muhtemelen torfun altına girmiş kazı yaparak. İlk gün sakinleşsinler istedim o yüzden yemek vermedim. 2. Güne gelince çok küçük un kurdu vermeyi denedim ama korkup kaçıyorlardı yemediler. Daha fazla strese girmelerini istemedim ve 2. Gün de onları rahat bıraktım. 3. Gün ise şöyle bi plan yaptım, un kurtlarını canlı versem yemelerini izlemem gerekiyor ama korktukları için yemeyebiliyorlar veya tercih etmiyorlar. Ama un kurdunu öyle bırakamazdım torfun altına girerse ilerde canlıları rahatsız edebilirdi. Bende un kurtlarını cansız hale getirip öyle verdim ve kapaklarını kapatım 12 saat yemelerini bekledim. Lasiodora barahypana hiç dokunmamıştı yani açıkcası hala acaba kaçtı mı diye şüpheleniyor insan ama muhtemelen kaçmamıştır. Caribena versicolor yemiş mi emin olamadım un kurdunun suyu birazcık çekilmiş gibiydi emin değilim. Dominician purple ise maşallah direkt bitirmiş ve aralarında en sağlıklı gözüken de o. Abdomeni falan gayet şişkin duruyor.bugünlük bu kadardı sonrasında diğer gelişmeleri bildiricem.1000096763.jpg1000096764.jpg

Son düzenleme:

trenboloneymen

Yumurta
Üye
1000096838.jpg
Gelelim canlı yemlere. Onları alalı 2 hafta oldu, dubiaları sadece yavru olarak aldım ve şuan daha büyümediler. Morio kurtları için de boyutu 4-5 cm yi bulan kurtları ayırdım (4 adet) hepsini farklı bi bölmeye koydum. Onlar yakında pupa evresine geçicekler. Un kurtları ise en hızlı büyüyenler oldu. Fotoğrafta da gördüğünüz gibi yaklaşık 15-20 adet pupamız oldu. Birde kabuk attıklarını ilk aldığımda bilmiyordum. Günlük kontrol ederken kabuklarını görünce öldüklerini sanıyordum telaşlanıyordum :). Ölenler de oluyor tabii ama çok fazla değil. Yemek olarak en iştahlılar şuanlık un kurtları. Verdiğim havuç dilimini 1 günde bitiriyorlar tamamen. Morio kurtları yarısını falan yiyor. Hamam böcekleri ise nerdeyse hiç yemiyo çok az yiyorlar. Ayrıca un kurdu böceğim de vardı 8-10 adet. Şuan 6-7 adet var birkaç tanesi öldü nedenini bilmiyorum belki nemden dolayı olabilir çünkü onların yataklıkları çok nemliydi niye bilmiyorum. Daha sonrasında yataklıklarını değiştirdim şuanlık ölü çıkmıyor.ama 2 hafta oldu hala larva un kurdu göremedim üretime geçemediler tam. İlerleyen zamanlarda yeni gelişmeleri aktarıcam ,Sağlıcakla kalın.