Son zamanlarda çok fazla evrim teorisine karşı çıkan yorum, yazı ve hatta bu teoriyi yokmuş gibi aksettiren bir sürü hesap açıldığını gördüğüm. Hepsinin temel eksiği aslında şuydu: Evrim ile abiyogenezi birbirine karıştırıyorlar. Bunu da evrim sanki ilk canlı oluşumunu açıklıyor gibi aksettirip hesapları üzerinden etkileşim kasıyorlar. Aslında bu beni çok rahatsız etti. Burada bilim ve hobiye değer veren yüzlerce kardeşimizin rehberleri sadece forum içinde görülüp okunurken, diğer yandan böyle hesapların 50 bin 60 bin takipçisinin olması... Evet, takipçisinin çoğu bot hesaplar fakat yine de bu hesapların bir o kadar da gerçek takipçisi var maalesef. Ve bundan dolayı da insanlara evrimi abiyogenezin tanımı olarak gösterip, bizler evrimi savununca yaratılışa inanmıyor gibi çıkarımda bulunuyorlar. Keşke hiç böyle şeyler olmasa. Aslında olayın derinlemesine inildiğinde bu iş o kadar ciddi boyutlara binmiş ki bir hesap (isim vermeyeceğim), 60 bin takipçili ve çoğu bot olan bir hesap açarak buradan evrim hakkında yalan yanlış bilgileri insanlara sunuyor ve yine bu hesap üzerinden evrime karşı yokmuş gibi yazdığı bir kitabı da e-kitap şeklinde satıyor. Ülkemizde insanlarımıza bilim sevdirmeye çalıştığımızda maalesef önümüze sürekli engeller çıkıyor. "Karınca besliyorsun, senin psikolojik sorunların mı var?" diyen kesim, bu gibi hesapları takip edip maalesef bilimden tamamen uzaklaşıyor ve sonunda en korkulan şeye dönüşüyor: Bilgili cahile...
Sizler bu konu hakkında tam olarak ne düşünüyorsunuz? Şahsi görüşümce beni çok rahatsız eden bir durum. (Ekteki yorumlardaki kişilere bizzat durumu anlatsam da hâlâ kendi bildiğini okumaya devam ettiler, orası ayrı tabii.)
Sizler bu konu hakkında tam olarak ne düşünüyorsunuz? Şahsi görüşümce beni çok rahatsız eden bir durum. (Ekteki yorumlardaki kişilere bizzat durumu anlatsam da hâlâ kendi bildiğini okumaya devam ettiler, orası ayrı tabii.)