Evin içinde gördüğüm prens

Mustafa_123

Pupa
Üye
Evimin içinde, duvarda bir prens gördüm (saat akşam 9). Sizce türü nedir? Dışarı çıktım ve dışarıdaki lambaların başında bir saat kadar bekledim ama hiçbir uçan karınca göremedim.
1000015667.jpg1000015670.jpg1000015666.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

Mustafa_123

Pupa
Üye
Benziyor aslında :unsure:. Fakat size yardımcı olmaya çalışan insanlarla saygı çerçevesinin içinde istişare etmeye lütfen özen gösterin 🙏🏻.
Kusura bakmayın,ancak bana da deneyimsiz olduğumu söyledi ön yargılı yaklaştı, kesin bir karar olarak benim bir cevap yazmam yanlıştır ancak ben bilgi dahilinde konuştum prenslerin uçma kasları gelişmiştir bu sebeple herkes belirtin genişlikte thorax yapısı bekler ancak cardiocoundyla Emeryi ve monomorium pharaonis türleri benzeyen muhtemel türler arasından hepsi koloni içinde Çiftleştiği için uçma kasları gelişmez bu sebeple thorax kraliçeye benzer

KingCat

Intercaste
Üye
Kusura bakmayın,ancak bana da deneyimsiz olduğumu söyledi ön yargılı yaklaştı, kesin bir karar olarak benim bir cevap yazmam yanlıştır ancak ben bilgi dahilinde konuştum prenslerin uçma kasları gelişmiştir bu sebeple herkes belirtin genişlikte thorax yapısı bekler ancak cardiocoundyla Emeryi ve monomorium pharaonis türleri benzeyen muhtemel türler arasından hepsi koloni içinde Çiftleştiği için uçma kasları gelişmez bu sebeple thorax kraliçeye benzer
Karıncanız da Post-petiole yok. Saydığınız türlerde post-petiole var.

Mustafa_123

Pupa
Üye
Nylanderia türleri Eylül-Ekim arası uçar ve Türkiyede en çok deniz kıyılarında görünür.(özellikle akdeniz kıyılarında)

Nylanderia türleri Eylül-Ekim arası uçar ve Türkiyede en çok deniz kıyılarında görünür.(özellikle akdeniz kıyılarında)
Bu türe gerçekten benziyor ve uçuş zamani da uyuşuyor,o zaman yüksek ihtimalle bu tür

Chaprix

Majör
Deneyimli Hobici
Üye
Size deneyimsiz gözüyle bakmamın sebebi verdiğiniz bilgiler. Özellikle de "o kadar küçük prenses olmaz" sözü bana tamamen deneyimsiz birisini andırıyor. Tabii ki de size tamamen deneyimsiz gözüyle bakmadım. Bu forumda onlarca insan var ve benim bilmediğim şeyleri sizin bilmeniz çok normal. Kendimi yanlış ifade ettiysem özür dilerim. Burda hiç kimseyi aşağılamaya hakkım yok ki buna da hiçbir zaman yönelmedim. Ama dediğim gibi kullandığınız dil sizi belli bir kalıba sokabiliyor. Umarım karıncanın cinsini öğrenebilirsiniz. İyi forumlar dilerim.