Evimin her yerini Monomorium pharaonis karıncaları istila etti. Her dolaptan her yerden çıkıyorlar bir sürü kraliçe isçilerle yemek yemeye geliyor. Yardım edin nasıl yok ederim?
Karınca ilacı alicam umarim etki eder.Her yerde kraliçe var sayamiyorum bile.Tezgahin üzeri ful işçi ve kraliçeler dolu kiyafetlerimin içinede girmişler giydiğimde kaşiniyorum karincalardan.Oldukça istilacı olan bir türdür kendisi. Öyle ki dağılım haritasına bakarsanız dünyanın her tarafında rastlayabilirsiniz. Hem multiqueen kabul ettiği için hemde kendi içerisinde çiftleşebildiği için kraliçeler hep döllenmiş olur. Bu sebeple yüzlerce kraliçe günlük olarak binlerce yumurta bırakabilirler. İşçi sayıları 350.000'e kadar çıkabiliyor veyahut daha fazla da olabilir. Profesyonel bir ilaçlama hizmeti alabilirsiniz veya kendinizde evi ilaçlatabilirsiniz ama bazı durumlarda ilaçlama bile yetersiz kalabiliyor. Normal koşullarla maalesef baş etmeniz çok zordur.
O kadar mı vahim durum ya?😂😂Evi çöpe atmayı öneriyorum.
İstersen birkaç tane kendine al beslemek istiyorsan. Ama bunlar için @Ares 'in dediği gibi profesyonel ilaçlama hizmeti almanı tavsiye ediyorum, bunlar üremeye devam eder çünkü; lasius gibi değillerdir, kökten hepsini temizlemek gerek.😂😂 O kadar mi vahim durum ya
Ben de zaten var biraz tüpte besliyorum ama evimde bu kadar çok olduğunu fark etmemiştim. Derhal evi ilaçlayacağımİstersen birkaç tane kendine al beslemek istiyorsan. Ama bunlar için @Ares 'in dediği gibi profesyonel ilaçlama hizmeti almanı tavsiye ediyorum, bunlar üremeye devam eder çünkü; lasius gibi değillerdir, kökten hepsini temizlemek gerek.
Hocam fırsatın varsa ve ayıp olmazsa bana gönderebilir misin ya kraliçe bulamıyorum tekrardan geçmiş olsunBen de zaten var biraz tüpte besliyorum ama evimde bu kadar çok olduğunu fark etmemiştim derhal evi ilaçliycam.
İsterdim ama bunun için bütçem yok öğrenciyim ben ☹️Hocam fırsatın varsa ve ayıp olmazsa bana gönderebilir misin ya kraliçe bulamıyorum tekrardan geçmiş olsun
Ne bulursan topla tık tüpe sonra istersen eve abdest aldır yada tüpe koyup satabilirsin alıcısı çok bu türün böylelikle iyi para kırıp evi ilaçlatabilirsin.Ben de zaten var biraz tüpte besliyorum ama evimde bu kadar çok olduğunu fark etmemiştim derhal evi ilaçliycam.
Hocam ücretsiz gönderebilirsen kargo parasını ben karşılarım test tüpü paranı da verebilirimİsterdim ama bunun için bütçem yok öğrenciyim ben ☹️
Abicim sen şişeye koy ben kargo parasını öderim bir 10 tane fln bulursan sana bir dua ederim varya o karıncaları bida göremesin.İsterdim ama bunun için bütçem yok öğrenciyim ben ☹️
Hızlı çoğaldıkları için bana kargo ile gönderirmisin parasını öderim.87 tane kraliçe topladım 😍artarda daha bisürü geliyor toplamaktan yoruldum biraktim. karsta kraliçe arayıp bulamayan varsa ortak bir noktada buluşup verebilirim kraliçe
Bide bişey dicem niye bu kadar seviliyo bu tür
Hocam ben yeni gördüm bu türü ve hızlı çoğaldıklarını öğrendim görüntüsünden de hoşlandım açıkçası o yüzden istiyorum87 tane kraliçe topladım 😍artarda daha bisürü geliyor toplamaktan yoruldum biraktim. karsta kraliçe arayıp bulamayan varsa ortak bir noktada buluşup verebilirim kraliçe
Bide bişey dicem niye bu kadar seviliyo bu tür