Pupa işçinin yumurta içinden çıkmadan hemen önceki yani yumurtanın son evresidir bu evreden sonra işci çıkar.Saolun ben o kısmı pupa diye biliyordum.Öğrendiğim iyi oldu.
Pupa işçinin yumurta içinden çıkmadan hemen önceki yani yumurtanın son evresidir bu evreden sonra işci çıkar.Saolun ben o kısmı pupa diye biliyordum.Öğrendiğim iyi oldu.
Pupa, larvadan sonra gelir ve cinse göre değişir; bazıları koza örer, bazıları ise örmez. Pupa evresindeki karınca beyaz renklidir ve henüz olgunlaşmamış bir işçidir.

Messorlar kozalı pupa örmez verdiğin bilgi yanlıştır.Pupa, larvadan sonra gelir ve cinse göre değişir; bazıları koza örer, bazıları ise örmez. Pupa evresindeki karınca beyaz renklidir ve henüz olgunlaşmamış bir işçidir.
Ekli dosyayı görüntüle 50314
Sağdaki pupayı Messor'larda, soldaki pupayı ise Cataglyphis'te görebilirsin.
Kusura bakma, tam tersi olacaktı. Bir yandan başkasıyla yazışıyorum.Messorlar kozalı pupa örmez verdiğin bilgi yanlıştır.
Popo kısmı toraxta sırtı kanadın bağlandığı yerAbdomen tam olarak ne olmakta? Açıklayabilirmisiniz?
İşçilerin sayısı az ise kuş yemini kırıp vermeni öneririm zaten messor cinsinin diyetlerinin büyük kısmı tohumlardan oluşuyor çim tohumu, kuş yemi verebilirsinizPopo kısmı toraxta sırtı kanadın bağlandığı yer
Kuş yemimi vermeliyim messora componotus araştırması yaptım ancak messor neyle beslenir bilmiyorum
Benimki sadace kıraliçe şuanda koloni yok zayıf bir duruma düşmüş messor kraliçesi var elimde onu besliyeceğimİşçilerin sayısı az ise kuş yemini kırıp vermeni öneririm zaten messor cinsinin diyetlerinin büyük kısmı tohumlardan oluşuyor çim tohumu, kuş yemi verebilirsiniz
Messor cinsi ilk işçisi çıkana kadar beslenmeye gerek duymaz yani şuanlık sadece karanlık bir yerde 5-6 günde bir strese sokmadan kontrol etmeniz yeterli. İşçi çıktığı zamanda dediğim gibi muhabbet kuşu yemini kırarak verebilirsiniz.Tuğkan abi çim tohumu veriyormuş sevdikleri için bende aynı yapıda olan aspur yani kanarya yemi versem olurmu yada muhabbet yemi mi vereyim
Benimki sadace kıraliçe şuanda koloni yok zayıf bir duruma düşmüş messor kraliçesi var elimde onu besliyeceğim
Tamam ben yinede birkaç tohum koyar kapatırımMessor cinsi ilk işçisi çıkana kadar beslenmeye gerek duymaz yani şuanlık sadece karanlık bir yerde 5-6 günde bir strese sokmadan kontrol etmeniz yeterli. İşçi çıktığı zamanda dediğim gibi muhabbet kuşu yemini kırarak verebilirsiniz.
Tamam bunu bildiğim iyi oldu ben direkt koydumTohumu kırıp koyun.