Evimde yuva var

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ayberkfb

Minör
Üye
Pupa, larvadan sonra gelir ve cinse göre değişir; bazıları koza örer, bazıları ise örmez. Pupa evresindeki karınca beyaz renklidir ve henüz olgunlaşmamış bir işçidir.

Pupa, larvadan sonra gelir ve cinse göre değişir; bazıları koza örer, bazıları ise örmez. Pupa evresindeki karınca beyaz renklidir ve henüz olgunlaşmamış bir işçidir.
IMG_20250502_232201.jpg

Sağdaki pupayı Messor'larda, soldaki pupayı ise Cataglyphis'te görebilirsin.

Son düzenleme:

Emirant

Pupa
Üye

Ekli dosyayı görüntüle 50314

Sağdaki pupayı Messor'larda, soldaki pupayı ise Cataglyphis'te görebilirsin.
Messorlar kozalı pupa örmez verdiğin bilgi yanlıştır.

Ayberkfb

Minör
Üye
Messorlar kozalı pupa örmez verdiğin bilgi yanlıştır.
Kusura bakma, tam tersi olacaktı. Bir yandan başkasıyla yazışıyorum.

Başka tür var mı, hatırlamıyorum. En çok bunlarla haşır neşirim. Bir ara Lasius beslemiştim başlangıç olarak, o da kozalıydı herhâlde.

Son düzenleme:

MeraklıKarınca

Yumurta
Üye
Popo kısmı toraxta sırtı kanadın bağlandığı yer

Kuş yemimi vermeliyim messora componotus araştırması yaptım ancak messor neyle beslenir bilmiyorum
İşçilerin sayısı az ise kuş yemini kırıp vermeni öneririm zaten messor cinsinin diyetlerinin büyük kısmı tohumlardan oluşuyor çim tohumu, kuş yemi verebilirsiniz

scorpion03

Larva
Üye
Tuğkan abi çim tohumu veriyormuş sevdikleri için bende aynı yapıda olan aspur yani kanarya yemi versem olurmu yada muhabbet yemi mi vereyim

İşçilerin sayısı az ise kuş yemini kırıp vermeni öneririm zaten messor cinsinin diyetlerinin büyük kısmı tohumlardan oluşuyor çim tohumu, kuş yemi verebilirsiniz
Benimki sadace kıraliçe şuanda koloni yok zayıf bir duruma düşmüş messor kraliçesi var elimde onu besliyeceğim

MeraklıKarınca

Yumurta
Üye
Tuğkan abi çim tohumu veriyormuş sevdikleri için bende aynı yapıda olan aspur yani kanarya yemi versem olurmu yada muhabbet yemi mi vereyim

Benimki sadace kıraliçe şuanda koloni yok zayıf bir duruma düşmüş messor kraliçesi var elimde onu besliyeceğim
Messor cinsi ilk işçisi çıkana kadar beslenmeye gerek duymaz yani şuanlık sadece karanlık bir yerde 5-6 günde bir strese sokmadan kontrol etmeniz yeterli. İşçi çıktığı zamanda dediğim gibi muhabbet kuşu yemini kırarak verebilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...