Evimde yuva var

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

scorpion03

Larva
Üye
Konu mesajlarındaki fotoğraflara bakarak bu konuda deneyim sahibi olan biri varsa beni bu konuda bilgilendirebilir mi daha yeni bu işlere giriyorum şimdiden teşekkürler

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Konu mesajlarındaki fotoğraflara bakarak bu konuda deneyim sahibi olan biri varsa beni bu konuda bilgilendirebilir mi daha yeni bu işlere giriyorum şimdiden teşekkürler
Türünü öğrenmeniz size bir fayda sağlamaz, cinsini bilmeniz yeterli. Türünün ne olduğu çokta havalı püfürlü bir şey değil.

Ozixsi1987

Nanitik
Üye
Bir çay bardağı suya limon sıkın ve suyu şırınga yardımıyla koloninin giriş çıkış yaptığı deliğe ortalama 5 dk kadar sıkın koloninin boyutuna göre sürer ve eğer koloni uçuş yapacak kadar büyükse biraz sıkıntı ama bu yöntemle kraliçe dahil tüm işçileri yuvadan çıkmalarını sağlarsınız bir videosu vardı bulursam buraya bırakırım.

Hocam ben bunu denedim ya ben beceremedim ya da denediğim koloni baya bı büyüktü. Çünkü ben evdeki değil mahallemde kapımın önündeki kolonide denedim. Çıkarlarsa alırım diye ama çıkmadılar hatta tek bir işçi bile delikten çıkıp dışarı bakmadı bile. Büyük ihtimalle beton suyu emdi diye oldu. Evimdede lasius kolonisi var bizzat benim elimden kaçtılar geçen sene buldum test tüpü yok diye saklama kabına koydum içinden kaçtılar. Şuanda koridorda fayansın altında yuvaları var. Onda denemeye korkuyorum çok büyük bir kolonidir diye.

scorpion03

Larva
Üye
Hocam ben bunu denedim ya ben beceremedim ya da denediğim koloni baya bı büyüktü. Çünkü ben evdeki değil mahallemde kapımın önündeki kolonide denedim. Çıkarlarsa alırım diye ama çıkmadılar hatta tek bir işçi bile delikten çıkıp dışarı bakmadı bile. Büyük ihtimalle beton suyu emdi diye oldu. Evimdede lasius kolonisi var bizzat benim elimden kaçtılar geçen sene buldum test tüpü yok diye saklama kabına koydum içinden kaçtılar. Şuanda koridorda fayansın altında yuvaları var. Onda denemeye korkuyorum çok büyük bir kolonidir diye.
Benim kolonimde denemeyeceğim çünkü ben kendimi bildim bileli var o koloni başka bir kapı daha açtılar yakın zamanda dışarıya açılan uçuş ama hala içeride gibi prensesler içeride dolanıyor bende kanatsızları evde buldum zaten

Ozixsi1987

Nanitik
Üye
Benim kolonimde denemeyeceğim çünkü ben kendimi bildim bileli var o koloni başka bir kapı daha açtılar yakın zamanda dışarıya açılan uçuş ama hala içeride gibi prensesler içeride dolanıyor bende kanatsızları evde buldum zaten
Benim koloni daha 2 senelik diye tahmin ediyorum. Çünkü o koloninin kraliçesi bizzat elimden kaçtı. Denicem annemden izin alıp. Eğer küçükse alıcam aldığım zaman sizede haber veririm tabi isterseniz.

FatihBurak

Minör
Üye
Ben de öyle mi yapayım? Küçük tür bir kraliçe var, banyonun tam girişinde. Evdekiler bu durumdan rahatsız. Bu yüzden bu yöntemle alıp test tüpünde falan baksam nasıl olur?
Döllenmemiş olacaktır, eyer uçuş olmuş ve sen çiftleşmeden aldıysan.

scorpion03

Larva
Üye
Farklı bir kraliçe daha buldum benim evimdeki kolonin civarındaydı küçük bir kraliçe arka ayaklarından biri kırık galiba hareketleri yavaş ve durgun genel olarak test tüpüne aldım şekerli su verip diğer kraliçelerin yanına koyacam herbiri ayrı tüpte olacak şekilde sorun olurmu

Farklı bir kraliçe daha buldum benim evimdeki kolonin civarındaydı küçük bir kraliçe arka ayaklarından biri kırık galiba hareketleri yavaş ve durgun genel olarak test tüpüne aldım şekerli su verip diğer kraliçelerin yanına koyacam herbiri ayrı tüpte olacak şekilde sorun olurmu
?

Hava serin ve yağışlıydı hareketlerinin yavaş olması ondan olabilir.

Ballı su mu vermeliyim yoksa şekerli su mu?

IMG_20250502_203539.jpgIMG_20250502_203534.jpgIMG_20250502_203531_1.jpgIMG_20250502_203528_1.jpgIMG_20250502_203519_1.jpg

Abdomeni biraz garip duruyor normalmi

Son düzenleme:

Emirdemir43

Yasaklı Üye
Üye
abdomeni ve arka bacakları ezilmiş gibi messor cinsi.

BahadirSarp

Intercaste
Yardımsever
Üye
Düzelirmi fazla zarar görmemiş gibi
Çok düşük ihtimal abdomenin içinde çok önemli organlar var yumurtalık dahil yüksek ihtimalle hasar görmüştür fazla yaşamaz siz yinede bir şekerli su verip test tüpüne koyun kurtulursa ne âla

scorpion03

Larva
Üye
Çok düşük ihtimal abdomenin içinde çok önemli organlar var yumurtalık dahil yüksek ihtimalle hasar görmüştür fazla yaşamaz siz yinede bir şekerli su verip test tüpüne koyun kurtulursa ne âla
Şekerli su verdim oralı bile olmadı üstüne dahi bastı ama içmedi bende temiz bir test tüpünü hazırladım ona aktardım

BahadirSarp

Intercaste
Yardımsever
Üye
Şekerli su verdim oralı bile olmadı üstüne dahi bastı ama içmedi bende temiz bir test tüpünü hazırladım ona aktardım
İyi yapmışsınız hocam elinizden başka bişey gelmez thorax'a veya abdomene hasar gelince kurtulmaları çok zor ama abdomen patlamamış gibi belki ucuz atlatmıştır.

scorpion03

Larva
Üye
Patlama yok sadece zede almış gibi duruyor tüpledim componotusların yanına koydum düzenli kontrol ediyorum zaten hem yumurta için hem ölme durumu için koyu kırmızı seffaf bir kaptalar açma veya dokunma olmuyor tüplere bilgi için söylüyorum.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Abdomen de çok küçük bir sorun var problem olacağını sanmıyorum, abdomen bana gereğinden küçük geldi, besleme yapmanızı tavsiye ederim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...