Konu mesajlarındaki fotoğraflara bakarak bu konuda deneyim sahibi olan biri varsa beni bu konuda bilgilendirebilir mi daha yeni bu işlere giriyorum şimdiden teşekkürler
Türünü öğrenmeniz size bir fayda sağlamaz, cinsini bilmeniz yeterli. Türünün ne olduğu çokta havalı püfürlü bir şey değil.Konu mesajlarındaki fotoğraflara bakarak bu konuda deneyim sahibi olan biri varsa beni bu konuda bilgilendirebilir mi daha yeni bu işlere giriyorum şimdiden teşekkürler
Bu fotoğraflardan türünü anlamak imkansız, tanaemyrmex alt cisninden bir kraliçe.Ekli dosyayı görüntüle 50156Ekli dosyayı görüntüle 50157Ekli dosyayı görüntüle 50158
Sançusmu fellahmı tam emin olamadım tugkan abideki fellaha benziyor ama benim evdeki işçiler koyu renk
Hocam ben bunu denedim ya ben beceremedim ya da denediğim koloni baya bı büyüktü. Çünkü ben evdeki değil mahallemde kapımın önündeki kolonide denedim. Çıkarlarsa alırım diye ama çıkmadılar hatta tek bir işçi bile delikten çıkıp dışarı bakmadı bile. Büyük ihtimalle beton suyu emdi diye oldu. Evimdede lasius kolonisi var bizzat benim elimden kaçtılar geçen sene buldum test tüpü yok diye saklama kabına koydum içinden kaçtılar. Şuanda koridorda fayansın altında yuvaları var. Onda denemeye korkuyorum çok büyük bir kolonidir diye.Bir çay bardağı suya limon sıkın ve suyu şırınga yardımıyla koloninin giriş çıkış yaptığı deliğe ortalama 5 dk kadar sıkın koloninin boyutuna göre sürer ve eğer koloni uçuş yapacak kadar büyükse biraz sıkıntı ama bu yöntemle kraliçe dahil tüm işçileri yuvadan çıkmalarını sağlarsınız bir videosu vardı bulursam buraya bırakırım.
Benim kolonimde denemeyeceğim çünkü ben kendimi bildim bileli var o koloni başka bir kapı daha açtılar yakın zamanda dışarıya açılan uçuş ama hala içeride gibi prensesler içeride dolanıyor bende kanatsızları evde buldum zatenHocam ben bunu denedim ya ben beceremedim ya da denediğim koloni baya bı büyüktü. Çünkü ben evdeki değil mahallemde kapımın önündeki kolonide denedim. Çıkarlarsa alırım diye ama çıkmadılar hatta tek bir işçi bile delikten çıkıp dışarı bakmadı bile. Büyük ihtimalle beton suyu emdi diye oldu. Evimdede lasius kolonisi var bizzat benim elimden kaçtılar geçen sene buldum test tüpü yok diye saklama kabına koydum içinden kaçtılar. Şuanda koridorda fayansın altında yuvaları var. Onda denemeye korkuyorum çok büyük bir kolonidir diye.
Benim koloni daha 2 senelik diye tahmin ediyorum. Çünkü o koloninin kraliçesi bizzat elimden kaçtı. Denicem annemden izin alıp. Eğer küçükse alıcam aldığım zaman sizede haber veririm tabi isterseniz.Benim kolonimde denemeyeceğim çünkü ben kendimi bildim bileli var o koloni başka bir kapı daha açtılar yakın zamanda dışarıya açılan uçuş ama hala içeride gibi prensesler içeride dolanıyor bende kanatsızları evde buldum zaten
Döllenmemiş olacaktır, eyer uçuş olmuş ve sen çiftleşmeden aldıysan.Ben de öyle mi yapayım? Küçük tür bir kraliçe var, banyonun tam girişinde. Evdekiler bu durumdan rahatsız. Bu yüzden bu yöntemle alıp test tüpünde falan baksam nasıl olur?
Hocam kraliçeyi kendim evde bulmadım. Dışarıda elime kondu ondan sonra kanatlarını elimin üstünde kopardı. Üstüne bir tane daha kondu. İkiside şuanda evin içinde birisi koridorda diğeri nerde bilmiyorum.Döllenmemiş olacaktır, eyer uçuş olmuş ve sen çiftleşmeden aldıysan.
?Farklı bir kraliçe daha buldum benim evimdeki kolonin civarındaydı küçük bir kraliçe arka ayaklarından biri kırık galiba hareketleri yavaş ve durgun genel olarak test tüpüne aldım şekerli su verip diğer kraliçelerin yanına koyacam herbiri ayrı tüpte olacak şekilde sorun olurmu

Düzelirmi fazla zarar görmemiş gibiabdomeni ve arka bacakları ezilmiş gibi messor cinsi.
Çok düşük ihtimal abdomenin içinde çok önemli organlar var yumurtalık dahil yüksek ihtimalle hasar görmüştür fazla yaşamaz siz yinede bir şekerli su verip test tüpüne koyun kurtulursa ne âlaDüzelirmi fazla zarar görmemiş gibi
Şekerli su verdim oralı bile olmadı üstüne dahi bastı ama içmedi bende temiz bir test tüpünü hazırladım ona aktardımÇok düşük ihtimal abdomenin içinde çok önemli organlar var yumurtalık dahil yüksek ihtimalle hasar görmüştür fazla yaşamaz siz yinede bir şekerli su verip test tüpüne koyun kurtulursa ne âla
İyi yapmışsınız hocam elinizden başka bişey gelmez thorax'a veya abdomene hasar gelince kurtulmaları çok zor ama abdomen patlamamış gibi belki ucuz atlatmıştır.Şekerli su verdim oralı bile olmadı üstüne dahi bastı ama içmedi bende temiz bir test tüpünü hazırladım ona aktardım
Abdomen tam olarak ne olmakta? Açıklayabilirmisiniz?Abdomen de çok küçük bir sorun var problem olacağını sanmıyorum, abdomen bana gereğinden küçük geldi, besleme yapmanızı tavsiye ederim.
en arkadaki kısım karıncanın arkası aldıkları besin oraya gider yumurta oradan çıkar fotoğraftaki kraliçenin en arkadaki yuvarlağa benzeyen kısımAbdomen tam olarak ne olmakta? Açıklayabilirmisiniz?
Arkasındaki tombul kısımAbdomen tam olarak ne olmakta? Açıklayabilirmisiniz?
Saolun ben o kısmı pupa diye biliyordum.Öğrendiğim iyi oldu.en arkadaki kısım karıncanın arkası aldıkları besin oraya gider yumurta oradan çıkar fotoğraftaki kraliçenin en arkadaki yuvarlağa benzeyen kısım