Evimde yuva var

scorpion03

Yumurta
Üye
Evimin mutfağında yuva var her sene aktif uçuş oluyor ne yapmalıyım?

terlik1234

Yumurta
Üye
Bu bana göre iyi bir şey evimin içinde her gün gelip bakardım uçuş var mı diye çözüme gelirsek ilaçlama veya içinden kraliçeyi çıkarıp işçileriyle doğaya salabilirsiniz

Moderatör tarafında düzenlendi:

scorpion03

Yumurta
Üye
Evi ilana koy biz alırız.
Benim için iyi ama ev ahalisi bu işten memnun değil ben kıraliçelerden kapacam zaten ama evdeki koloniyi yok edecekler bu gidişle

bu bana göre iyi bir şey evimin içinde her gün gelip bakardım uçuş varmı diye çözüme gelirsek ilaçlama veya içinden kraliçeyi çıkarıp işçileriyle doğaya salabilirsiniz
Uçuş olduğunda zaten illa haberin oluyor, kıraliçeyi nasıl çıkarabilirim ?

Demo

Nanitik
Yardımsever
Üye
Benim için iyi ama ev ahalisi bu işten memnun değil ben kıraliçelerden kapacam zaten ama evdeki koloniyi yok edecekler bu gidişle

Uçuş olduğunda zaten illa haberin oluyor, kıraliçeyi nasıl çıkarabilirim ?
Koloniyi komple kraliçeyle birlikte al, koloni mutafktaysa tabii. Mümkün olduğunca fazla işçi almaya çalış, kraliçeyi kesin al zaten; alate varsa onları da al.

Dwis

Yumurta
Üye
Kraliçeyi nasıl yuvadan dışarı çıkarabilirim orasını bilmiyorum
Bir çay bardağı suya limon sıkın ve suyu şırınga yardımıyla koloninin giriş çıkış yaptığı deliğe ortalama 5 dk kadar sıkın koloninin boyutuna göre sürer ve eğer koloni uçuş yapacak kadar büyükse biraz sıkıntı ama bu yöntemle kraliçe dahil tüm işçileri yuvadan çıkmalarını sağlarsınız bir videosu vardı bulursam buraya bırakırım.

Kraliçeyi nasıl yuvadan dışarı çıkarabilirim orasını bilmiyorum