Evde Karides Yemi Tarifi

Utgea

İşçi Karınca
Üye
Katılım
18 May 2022
Mesajlar
451
Tepkime puanı
341
Puanları
18
Konum
Ankara/Etimesgut
Forumdaki bazı kişiler gerek ekonomik nedenler ya da diğer nedenlerden ötürü karideslere özel üretilmiş yem almıyor ya da alamıyor. Bunun yerine karideslere sadece sebze ya da balık yemleri verdikleri için canlılarda gelişim problemleri görülebilmekte bunun için kendimde defalarca yaptığım, denediğim piyasadaki çoğu markalı karides yemine göre daha verimli bulduğum ev yapımı bir yem tarifinden bahsedeceğim.
Malzemeler elinizde bulunan ürüne göre çıkarılabilir kesinlikle kullanılması gereken sadece buğday rüşeymi yoksa yem suya atıldığı anda dağılacaktır. Ben genelde yazdığım malzemelerin tümünü ya da çoğunu kullanarak mix şeklinde yapıyorum ama siz isterseniz azar miktarda yaparak sadece sebzeler ya da sadece yeşil yapraklı gibi farklı farklı yem çeşitleri yapabilirsiniz. Verdiğim ölçülere göre işlem sonunda 1-2 tepsi dolusu yem çıkıyor ve beni elimdeki diğer yemlerle birlikte kullanınca 1 yıldan fazla idare ediyor. Ona göre daha çok veya az yapabilirsiniz. Ayrıca bu tarifteki yemi çok fazla sertleşmeden hemen önce fırından alarak otçul olarak beslenen tüm akvaryum balıklarına da verebilirsiniz.

Malzemeler:
Haşlananlar;
Ispanak (10 büyük yaprak)
Kabak (yarım kabak)
Kapya biber (1 tam)
Brokoli (3 orta boy baş)
Karnabahar (3 orta boy baş)
Bezelye ( bir su bardağı/ kabukları soyulmuş)
Isırgan Otu (10 yaprak)
Dut Yaprağı ( 10 yaprak)
Ceviz Yaprağı (10 yaprak)
Catappa Yaprağı (2 yaprak)
Havuç (yarım)
Su Mercimeği (yarım su bardağı)
Sarımsak ( 2 diş)
Ihlamur (15-20 yaprak)
Adaçayı (10-15 yaprak)
Bal kabağı ( yarım su bardağı)

Diğerleri;
Muz (1/3'ü kadar)
Toz Tarçın ( 2 çay kaşığı)
Isırgan Tohumu (2 çay kaşığı)
Keten Tohumu (2 çay kaşığı)
Arı Poleni ( 3 çay kaşığı)
Su piresi (40-50 adet)
Buğday Rüşeymi (400gr/2 su bardağı)

Tarif:
1) öncelikle sebzeleri güzelce yıkayın ve küçük parçalar halinde doğrayın ardından listedeki haşlananlar kısmında bulunan ürünleri hepsini birlikte bir tencere içerisinde 20-30dk boyunca kaynatın (ıspanak ve diğer yaprak ürünlerini tavsiyem son 10dk eklemeniz yoksa çok yumuşak ve aşırı pişmiş bir hal alıyorlar)

2) haşlanan sebzeleri ve diğer toz halindeki maddeleri tek bir kapta toplayın ve blenderdan çekin (buğday rüşeymi hariç). Oluşan cıvık püremsi karışım tüm bileşenler parçalanınca buğday rüşeymini yavaş yavaş ekleyerek oyun hamuru kıvamına gelene kadar blenderdan çekin kıvam tuttuğunda işlemi sonlandırın.

3) yaptığınız karışımı yağlı kağıt üzerine incecik bir şekilde serin (eğer kalın yaparsanız tam olarak kurutamazsınız o yüzden burada dikkatli olun) serdiğiniz karışımı fırınlamadan önce istediğiniz boyutlarda keserek birbirinden ayırın piştikten sonra ayırması zor olabiliyor. Ardından düşük ısıda fan açık şekilde fırına verin bu aşamada kendi yaptıklarımda bile zaman farkı olduğu için net bir süre veremeyeceğim kendiniz takip ederek tamamen kuruduğunda fırından alın.

4) Yem tarifi temelde bu kadar fakat yemi yaptıktan sonra bitmesi uzun süreceği için ya yaptığınız karışımı fırına vermeden önce ya da yemleri hazırladıktan sonra bir miktarını aldıktan sonra kalanlarını bir buzdolabı poşeti içerisine koyun ve bir pipet yardımı ile içindeki havayı aldıktan sonra ağzını sıkıca bağlayın bu şekilde hem yemlerini bozulmadan muhafaza edebilir hemde istediğiniz zaman tekrar uğraşmadan kolayca kullanbilirsiniz. Ben tekrar pişirmemek için yemleri tamamen hazırladıktan sonra dolaba atıyorum.

Karınca Çiftliğim Forum "Utgea" / Utkan Ege Kervan

Kaynak göstererek istediğiniz yerde paylaşabilirsiniz.
 
Son düzenleme:

Mertali

Günlüğüme ulaşmak için 👉 https://tls.tc/2R0Ls
Akvaryum Moderasyon
Üye
Katılım
11 Ocak 2022
Mesajlar
796
Tepkime puanı
1,116
Puanları
68
Konum
Ankara
Elinize sağlık:).
 
Üst