Evde Akrep Buldum Beslemek İstiyorum

Barut

Yumurta
Üye
Akşam evde akrep buldum beslemeyi çok istiyorum. Tuğkan abinin akrep videosunu izledim ama benimki daha acayip küçük. Neyle, nasıl beslerim bilmiyorum o yüzden birkaç sorum olacak;
1) Hayvanın kalacağı yeri nasıl yapacağım, nasıl ortamlardan hoşlanır?
2) Hayvan ne yer?
3) Bu hayvan hangi tür?
4) Hayvanın yiyeceklerini internet dışında nerden alabilirim?
Not: Bu hayvan hakkında hiçbir şey bilmiyorum beslemek istediğim için buraya kaydoldum belki bilmem gereken ama sormadığım şeyler vardır. Lütfen beni bilgilendirin şimdiden iyi akşamlar herkese. Ayrıca ekte fotolarını paylaştım ne tür olduğuna bakabilirsiniz :)

Ekli dosyalar

• IMG_0319.jpeg
    IMG_0319.jpeg
    57.9 KB · Görüntüleme: 17
  • IMG_0318.jpeg
    IMG_0318.jpeg
    57.4 KB · Görüntüleme: 16
Moderatör tarafında düzenlendi:

Mikrox

Replete
Yardımsever
Üye
Akşam evde akrep buldum beslemeyi çok istiyorum. Tuğkan abinin akrep videosunu izledim ama benimki daha acayip küçük. Neyle, nasıl beslerim bilmiyorum o yüzden birkaç sorum olacak;
1) Hayvanın kalacağı yeri nasıl yapacağım, nasıl ortamlardan hoşlanır?
2) Hayvan ne yer?
3) Bu hayvan hangi tür?
4) Hayvanın yiyeceklerini internet dışında nerden alabilirim?
Not: Bu hayvan hakkında hiçbir şey bilmiyorum beslemek istediğim için buraya kaydoldum belki bilmem gereken ama sormadığım şeyler vardır. Lütfen beni bilgilendirin şimdiden iyi akşamlar herkese. Ayrıca ekte fotolarını paylaştım ne tür olduğuna bakabilirsiniz :)
Normalde WC canlıların beslenmesi biraz zordur. Yem kabul etmeleri de ona keza biraz zorlar. Yine de ben besleyeceğim derseniz:

1- Alt tarafa torf sererek kayalıklardan ufak bir saklanma alanı oluşturun. Bu canlılarda da boyuta göre teraryum önerilir. Sizin canlınız için şimdilik kendi boyutunun iki-iki buçuk katı bir alan yeterli.

2- Canlı yemlerle beslenir. Tartara, un kurdu, morio kurdu vs. verilebilir. Siz bu boy için un kurdu tercih edin.

3- Anadolu'da yaygın olan Anadolu sarı akrebi. (?)

4- Bazı petshoplar getirtebiliyor. Balık av malzemesi satan yerlere sorabilirsiniz mesela. Diğer yandan birçok internet sitesi var, getirtebileceğiniz ya da birçok WP veya Face grubu var, hobicilerden alabileceğiniz.

Mogo

Nanitik
Üye
Nerede buldunuz ve önden daha yakın fotoğrafını atar mısınız? Tür tespiti büyük ihtimalle yapılamaz soluk rengi molt'dan olmuş olabilir.