Ev Arkadaşım

BogachanTurk

Yumurta
Üye
Eylül ayında kendime bir tarantula edinmeye karar verdiğimde araştırmalara başlayan birisi olarak Aralık başında bir tane "Tliltocatl vagans" ev arkadaşı edindim. Mevsim sonu ve farklı türler bulması zor olmasından dolayı bu türü bulabildim. Kendisi 10 gün önce falan L4 oldu. Gerçekten ilk defa düşünen arkadaşlara L2 ile başlasınlar çünkü büyüme ve ona alışma evresi çok önemli olduğunu daha iyi anladım. Birde forumda bir arkadaş "Uygun ortam ve yiyecek alamıyorsanız hiç edinmeyin" yazmış sonuna kadar katılıyorum. Sizlere L2, L3 ve L4 halinden birer resim paylaşmak istiyorum. Bu arada Tuğkan Hocamın videoları bana çok faydalı oldu. İyi ki var.
Mart ayı itirabarı ile 2 farklı (sakin tür tercihim), edinmeyi düşünüyorum.
Bu arada arkadaşın ismi Kültigin ama ileride dişi çıkarsa adı da değişecek hali ile :)
Bu arada tecrübeli arkadaşlara bir sorum olacak. Kışın evin ısısı 20-25 derece iken yazın inanılmaz sıcak oluyor. Bu durumda olan arkadaşların konu hakkında düşünceleri nelerdir?
Herkese sevgi ve saygılar.

Ekli dosyalar

• L2.jpg
    L2.jpg
    64.4 KB · Görüntüleme: 59
  • L3.jpg
    L3.jpg
    27 KB · Görüntüleme: 59
  • L4.jpg
    L4.jpg
    32.6 KB · Görüntüleme: 59

The_Arthropod

Yumurta
İlklerden
Ansiklopedik İnsan
Tespit Uzmanı
Üye
20-25 Celsius derecede tarantulalar için ideal. Yazın da evin içinde yaşanmayacak derecede sıcak olmadığı sürece bir sıkıntı olmayacaktır. Hayırlı olsun bu arada tarantulanız. Güle güle büyütün. Dişi çıkması sizin için daha iyi olacaktır, yani Kültigin isminin değişmesi istenilen bir durum.

Subutay

Yumurta
Üye
Yazın gelmesi bir sorun değil tam tersine tarantulaların en aktif olduğu ve hızlı kabuk attığı, büyüdüğü dönemdir. 30-31 dereceye kadar çıkabilir sıcaklık.

BogachanTurk

Yumurta
Üye
Arkadaşlar bir kaç sorum olacak, sorularıma google'da baktım ama bazı konularda kafam karıştığı için sizlere sormak istedim.

* Tarantula yuvasının boyutu ne olmalı sizce? Yer, tünel ve ağaç için ayrı olursa sevinirim.
L1 - L4 arası
L5 - L8 arası
L9 - Lx arası
Yanlarda tek sıra delik yeter mi? Yoksa çift delik daha mı iyi olur?
Bu soruyu sormamda ki amacım ise bir arkadaşıma mikadan yuva yaptırmayı düşünüyorum. En azından tam olarak nasıl ne olmalı netleştirmek istiyorum. Kare yada yuvarlak olmasının artısı veya eksisi olur mu? Üst kısmı ince tel yapmayı düşünüyorum. Bu iyi mi olur?

3 farklı yuva için su kabı için ölçüler ne olursa ideal olur? 3d printer ile uygun ölçülerde arkadaşıma su kabı yaptırmayı düşünüyorum. Kullanılacak madde çok fark eder mi?

İmkanınız olsa "Caribena Versicolor" mu beslemek isterseniz yoksa "Poecilothera Metallica" mı? Versicolor ortam konusunda daha dikkatli olunması gerekiyor diye okudum. Aksi durumda adult oluncaya kadar ölmesi diğer türlere göre daha kolay diye yazıyordu.

Tarantulanızın kabuğunu saklıyor musunuz? Saklıyor iseniz nasıl muhafaza ediyorsunuz. Mesela reçine (doğru kelime bu değil biliyorum. Ama aklıma en uygun bu geldi.) gibi bir malzeme içine koyup anahtarlık yapmayı düşündünüz mü? Yada çok mu saçma fikir.

2 gün önce ev arkadaşım TV "Tliltocatl vagans" L5 oldu :) Sizlerle bir resmi paylaşmak istedim. Kabuk değiştirirken yuvada ki tüm suyu döktüğü için torfu tamamen değiştirmem gerekiyordu. O nedenden yuvadan çıkartırken elime de aldım. Zaten sadece kabuk değişiminde bu durum oluyor :) Ama bu sefer elimin üzerinde yürürken hafif bir gıdıklanma oldu :)

Ekli dosyalar

• Resim10.jpg
    Resim10.jpg
    41.1 KB · Görüntüleme: 12
  • Resim13.jpg
    Resim13.jpg
    28 KB · Görüntüleme: 12

Zafer Murat

Replete
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Arkadaşlar bir kaç sorum olacak, sorularıma google'da baktım ama bazı konularda kafam karıştığı için sizlere sormak istedim.

* Tarantula yuvasının boyutu ne olmalı sizce? Yer, tünel ve ağaç için ayrı olursa sevinirim.
L1 - L4 arası
L5 - L8 arası
L9 - Lx arası
Bu soruyu sormamda ki amacım ise bir arkadaşıma mikadan yuva yaptırmayı düşünüyorum. En azından tam olarak nasıl ne olmalı netleştirmek istiyorum. Kare yada yuvarlak olmasının artısı veya eksisi olur mu? Üst kısmı ince tel yapmayı düşünüyorum. Bu iyi mi olur?

3 farklı yuva için su kabı için ölçüler ne olursa ideal olur? 3d printer ile uygun ölçülerde arkadaşıma su kabı yaptırmayı düşünüyorum. Kullanılacak madde çok fark eder mi?

İmkanınız olsa "Caribena Versicolor" mu beslemek isterseniz yoksa "Poecilothera Metallica" mı? Versicolor ortam konusunda daha dikkatli olunması gerekiyor diye okudum. Aksi durumda adult oluncaya kadar ölmesi diğer türlere göre daha kolay diye yazıyordu.

Tarantulanızın kabuğunu saklıyor musunuz? Saklıyor iseniz nasıl muhafaza ediyorsunuz. Mesela reçine (doğru kelime bu değil biliyorum. Ama aklıma en uygun bu geldi.) gibi bir malzeme içine koyup anahtarlık yapmayı düşündünüz mü? Yada çok mu saçma fikir.

2 gün önce ev arkadaşım TV "Tliltocatl vagans" L5 oldu :) Sizlerle bir resmi paylaşmak istedim. Kabuk değiştirirken yuvada ki tüm suyu döktüğü için torfu tamamen değiştirmem gerekiyordu. O nedenden yuvadan çıkartırken elime de aldım. Zaten sadece kabuk değişiminde bu durum oluyor :) Ama bu sefer elimin üzerinde yürürken hafif bir gıdıklanma oldu :)
Yeni konu açmanızı öneririm :).

Mssr

Yumurta
Üye

L1 - L4 arası
L5 - L8 arası
L9 - Lx arası

Tarantula kategorisinde yeni konu açar mısınız?