Eurycantha Calcarata

UhutOkcusu

Larva
Üye
Katılım
22 Ocak 2022
Mesajlar
128
Tepkime puanı
117
Puanları
18
Konum
Mersin/Davultepe
Eurycantha Calcarata
Ana Vatan: Yeni Gine

Dış Görünüş: Yaklaşık 15 cm uzunluğa ulaşan bu tür büyük görünümüyle birlikte çok hantal bir türdür. Vücutxları dikenlerle kaplıdır bu dikenler yetişkin erkeklerde arka bacaklarına doğru artmaktadır, erkeklerin arka bacaklarının dikenli olmasının yanı sıra arka bacakları kalın(kaslı) bir görünüme sahiptir. Yetişkin dişilerin karınlarının ucunda, iğneye benzeyen ama savunmada kullanılmayan bir yumurtlama organı vardır. Yetişkin renkleri yoğunluk olarak kahverengidir, ama benekli yeşil görünüme de sahiptirler.

indir.jpg

Davranış: Bu tür, diğer birçok sopa böcek türünün aksine, ağaçlarda veya çalılarda değil, yerde yaşar. Hatta gündüzleri ağaç kabuğu ve taşların altına saklanırlar. Erkekler agresiftir, erkekler kendilerini tehdit altında hissettiklerinde, ön ayakları üzerinde dururlar ve arka ayaklarını havaya kaldırırlar. Bu büyük bacakların iç kısmında bulunan büyük dikenlerle kendilerini savunurlar. Havaya kaldırdıkları arka bacaklarını tehdit unsurunu kenetlemek için kullanırlar, güçlü ve çok can yakan dikenlerle donatılmış bu bacaklardan uzak durmanızı öneririm. Dişiler sakinlerdir, tehdit altında hissetmedikleri sürece saldırmazlar, kaçamadıkları sürece saldırma eğilimleri erkeklere oranla düşüktür.

DfgUepEWAAQ2nyL.jpg

Üreme: Cinsel yolladır. Eurycantha calcarata erkek ve dişileri, çiftleştirmek için bir teraryuma konulabilir. Teraryum onlar için optimum değerde olduğunda ve stressiz hissettiklerinde çiftleşme kolayca gerçekleşecektir. Başka hiç bir özel müdahale ya da eklentiye gerek yoktur. Yumurtalar küçük açık renkte oval görünüme sahiptirler. Dişi yumurtayı bazen açığa bırakır (zeminde torf yoksa) bazen gömer. Yumurtalar kuluçkadan ortalama 4 ay gibi bir sürede çıkmaktadır. Yumurtalar her zaman nemli alanda olmalıdır küf oluşumunu önlemek için hava akışını sağlamalı ve nemi alan kurudukça yenilemelisiniz. Ömürleri 2 yıla yakındır.

ccc.JPG

Beslenme: Eurycantha calcarata otçuldur taze, yumuşak, yeşil yaprakları sever. Çoğu yetiştirici standart olarak böğürtlen veya meşe kullanır, ancak alıç, elma, armut, kiraz ve kayın da yerler.

Eurycantha-calcarata-2.jpg

Yaşam Koşulları: Eurycantha calcarata oda sıcaklığında yaşayabilen canlılardır. (25C) Yüksek cam teraryumlar bu canlılar için uygundur kabuk atımında yüksekte bir dala tutunur ve kendini yavaşça aşağıya kaydırırlar. Teraryumun canlınızın uzunluğunun en az üç katı kadar uzun ve en az iki katı kadar geniş olması tavsiye ediliyor. (45 cm yüksekliğinde, 30 cm genişiğinde) Hava akışı canlı için çok önemlidir, hava akışının kısıtlı olduğu teraryumlarda canlı sağlıklı kalamaz. Eurycantha calcarata nemli bir ortamı sever (%70), bir kaç günde bir teraryuma su püskürtmeniz yeterli olacaktır ama bunu yaparken kuru olup olmadığına dikkat edin kuru ise nemlendirme işlemi uygulayın aksi halde küf oluşabilir. Bu tür günün çoğunluğunu yerde geçirdiği için ve bir şeylerin (ağaç kabukları,taş altları, vb.) altına girip hareketsiz kaldığı için, teraryumlarında sarkabilecekleri dalların yanı sıra zemin dekoru önemlidir.



Eurycantha calcarata eggs:

Eurycantha calcarata Vivarium:

Eurycantha calcarata defance:


Kaynaklar:
 
Üst