Epoksi Reçine hk. Yardım

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Elimde messor, tetramorium ve formica olmak üzere 3 tane ölü kraliçe var. Bu kraliçelerle epoksi reçine kullanarak sergilemelik süs eşyaları yapmak istiyorum ama bu konuda pek bir bilgim yok.

1. Sorum: Epoksi reçineyi dökmek için bir kalıp hazırlamak istiyorum. Mümkün olduğunca kolay malzemeler kullanarak nasıl kendi istediğim şekilde kalıp yapabilirim?

2. Sorum: Bu canlıları herhangi bir işleme tabi tutmam gerekiyor mu yoksa direkt kullanabilir miyim?

3. Sorum: Epoksi reçinenin içine renk versin diye damlattıkları boyanın adı ne?

4. Sorum: İnternette en ucuza toptancılarda 300 tl ye buldum, daha ucuza alma opsiyonum var mı?

Moderatör tarafında düzenlendi:

BahadirSarp

Gamergate
Yardımsever
Üye
Elimde messor, tetramorium ve formica olmak üzere 3 tane ölü kraliçe var. Bu kraliçelerle epoksi reçine kullanarak sergilemelik süs eşyaları yapmak istiyorum ama bu konuda pek bir bilgim yok.

1. Sorum: Epoksi reçineyi dökmek için bir kalıp hazırlamak istiyorum. Mümkün olduğunca kolay malzemeler kullanarak nasıl kendi istediğim şekilde kalıp yapabilirim?

2. Sorum: Bu canlıları herhangi bir işleme tabi tutmam gerekiyor mu yoksa direkt kullanabilir miyim?

3. Sorum: Epoksi reçinenin içine renk versin diye damlattıkları boyanın adı ne?

4. Sorum: İnternette en ucuza toptancılarda 300 tl ye buldum, daha ucuza alma opsiyonum var mı?
Boya olarak alkol mürekkibi kullınılabilirsiniz şeffaf oluyor diye biliyorum kalıp olarak bence buz kalıbı veya sos kabı kullanabilirsiniz eğer plastik kalıp kullanacaksanız yüzeyine vazelin sürün yoksa zor çıkar internetten baktığıma görede kraliçeleri kurutmak gerekiyormuş sofra tuzu ve karbonata yatırıp 1 hafta beklerseniz sorun olmaz sanırım 1 tane kraliçenin içindeki nemde ne kadar problem olur ondan da emin değilim.