Enteresan büyüklükteki messor sp. larvası

emin_kaya94

Yumurta
Üye
Yanlış hatırlamıyorsam mart sonu-nisan başı bulduğum bu Messor sp. kraliçesi ilk başta gayet normal bir şekilde yumurtladı. Ben bu arkadaşı kitaplarımın olduğu rafa kaldırıp baya bir süre unuttum, genelde strese girmesinler diye işçi çıkana kadar kraliçelere bakmıyorum. 4 haftada bir sadece işçiler çıkmış mı diye baktım ve gördüğünüz üzere sadece kocaman bir larva var. Hareket ediyor, yumurta yok, bence 3.5 ayda işçi çıkartırdı normal bir kraliçe.

IMG_0627.jpegIMG_0623.jpeg

Moderatör tarafında düzenlendi:

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Yanlış hatırlamıyorsam mart sonu-nisan başı bulduğum bu Messor sp. kraliçesi ilk başta gayet normal bir şekilde yumurtladı. Ben bu arkadaşı kitaplarımın olduğu rafa kaldırıp baya bir süre unuttum, genelde strese girmesinler diye işçi çıkana kadar kraliçelere bakmıyorum. 4 haftada bir sadece işçiler çıkmış mı diye baktım ve gördüğünüz üzere sadece kocaman bir larva var. Hareket ediyor, yumurta yok, bence 3.5 ayda işçi çıkartırdı normal bir kraliçe.

Ekli dosyayı görüntüle 84906Ekli dosyayı görüntüle 84907
Muhtemelen kraliçeniz döllenmemiş bu yüzden erkek üretmiş.

emin_kaya94

Yumurta
Üye
Sağolun cevaplarınız için. Peki beklesem ve prens çıksa kraliçesini dölleme gibi bir durum olmaz değil mi?

yücehayvanat

Media
Üye
Beslemeye devam edin ve hayır doğan erkek alate kraliçeyi döllemez ama kim bilir belki kraliçeniz bir çılgınlık yapıp ilk işçisini major üretmiştir

nevzatgns19

Nanitik
Üye
Sağolun cevaplarınız için. Peki beklesem ve prens çıksa kraliçesini dölleme gibi bir durum olmaz değil mi?
Messorlarda ensest ilişki yok diye biliyorum. Farklı türlerde var nylanderia mesela öyle bir kraliçe olsaydı çiftleşebilirdi. Koloni kurma ihtimali olduğunu düşünmüyorum o yüzden bu kraliçenin.

emin_kaya94

Yumurta
Üye
Olmaz diye biliyorum. Bu tarz durumlarda genelde kraliçe doğaya salınıyor.
Benim bir kolonim yanlış hatırlamıyorsam pheidole indicaydı tür, koloni içi alete üretip kraliçe sayısını arttırmıştı bir keresinde benzer bir durum olurmu diye merak ettim sadece.
Beslemeye devam edin ve hayır doğan erkek alate kraliçeyi döllemez ama kim bilir belki kraliçeniz bir çılgınlık yapıp ilk işçisini major üretmiştir
Bende ilk başta major sandım şimdi alete olabilme ihtimali aklıma geldi. Major olabilirde gerçekten çok sarsıntılı bir ortamda bulunuyor.