Enes'in günlüğü

Enes19

Yumurta
Üye
Öncelikle merhabalar! İnsanların günlüklerini okurken çok keyif alıyorum ve bu yüzden ben de günlük tutmaya karar verdim. Umarım sizler de okurken keyif alırsınız. İlk günlüğüm ve ilk hobi deneyimim, hatalarım olursa mazur görünüz efendim. :)

Hikayeyi baştan almak gerekirse, bu ufaklıklar ile karşılaşmamız bundan 7 ay öncesine dayanıyor. Fazla şekilde aradığım ama o gün kesinlikle kraliçe bulma amacıyla çıkmadığım bir gün, 4 adet Messor kraliçesi ile karşılaştım. Eve geldim, tüplerini hazırladım; ama büyük bir sorunum vardı: kış uykusu. Bu nazlı kızların uyumadan yumurta vermeye hiç niyetleri yoktu. Bu sebeple bulmamdan 1 ay sonra buzdolabında kış uykusuna yatırdım. Ancak canlı yem eksikliğim olduğu için kraliçelerin açlıktan ölmelerinden korkarak 1,5 ay sonunda uykudan uyandırdım. Sonrasında minik un kurtları ile besledim, sıcaklıklarını da olabildiğince 24 derecelerde tuttuğumu sanıyordum. Lakin sessiz sakin olsun, strese sokmayayım canlıları derken biraz soğukta kalmışlar sanırım. Uzun aylar beklemenin ardından yakın zamanda havalar ısındığında eski yerlerinden aldığım kraliçelerimi hava tekrar soğuyunca kalorifer yanına aldım ve bak şu Allah'ın işine, kalorifer işe yaramış olacak ki çok kısa süre içinde yumurtladılar. Tam gününü bilmiyorum, ama tahmini 22-23 Mart 2025 gibi yumurtaları aldım. Kraliçelerimizin sayısı da, @slmgoko hocama 2 tanesini paylaşmam ile 2’ye düştü. Dilerseniz onun günlüğünü de takip edebilirsiniz.

Henüz elimde 2 adet Messor olsa da ileride Camponotus, Crema, Multi bir Tapinoma öncelikli isteklerim arasında. Bol bol yeni türleri deneyimlemek ve beslemek istiyorum. Umarım ilk kraliçelerimde güzel bir gelişim gösterir ve uzun uzadıya bir günlük olur. :)

30.08.2024 bulduğum gün
IMG20240830221538.jpg

29.09.2024 kış uykusu
IMG20240929010621.jpg

1. Kraliçe olarak hitap ediyorum şimdilik ama yüksek ihtimal Beru isimli kraliçemiz
IMG20250412191502.jpg
12.04.2025 oldukça fazla yumurtası var ve yanlış düşünmüyorsam larvalar oluşmaya başlamış stres seviyesi de eskisine göre daha iyi görünce hızlıca çekmek istediğim için görüntü biraz kötü ilerde daha güzellerini çekerim

Bu da 2. Kraliçemiz henüz isim düşünmedim diğerine göre fazlaca stresli hâlâ larvası da yok gördüğüm kadarıyla
IMG20250412191620.jpg

Belki biraz uzun yazmış olabilirim ama olsun. Günlük de böyle bir şeydir zaten diye düşünmekteyim buraya kadar okuduğunuz zaman ayırdığınız bu yolculuğumda bana eşlik ettiğiniz için teşekkür ederim. Gelecek güncellemelerde görüşmek üzere:)

Moderatör tarafında düzenlendi:

slmgoko

Larva
Üye
Hayırlı olsun hocam. Beru isimli kızımız güzel ilerletmiş yumurtaları ama diğeri nazlı gibi 😅

Takipteyim günlüğü bendeki bebekler ile bakalım nasıl gelişecekler merak ediyorum.

Enes19

Yumurta
Üye
Selamlar

Karıncalarım yumurtlayalı tahmini 42 gün falan oldu ve ilk işçiler çıkmak üzere! İki kraliçemin de 5-6 adet pupası ve bir sürü larvası bulunuyor. Hatta berunun 3 adet rengi iyice gelmiş pupası var birkac güne ilk işçilerin çıkacağını umuyorum.

Not: İkinci kraliçemin adı, kız arkadaşımın isteği üzerine bundan sonra **Kayyu** olacak, haberiniz olsun efenim!

Beru 04.05.2025
IMG-20250503-WA0002.jpg
Özellikle abdomenin solundaki pupanın 2 3 günü kaldığını düşünüyorum

Kayyu 04.05.2025
IMG20250503122923.jpg
Resim çok kötü çıktı ama rahatsız etmemek için fazla tekrar çekmedim yine de thorax kısmının üstünde renk almış pupayi görebiliyoruz

Bu şekildeydi güncelleme çok ta gerek yoktu aslında ama pupalar varken de atayım dedim birdahakinde işçileri görmüş oluruz.

Enes19

Yumurta
Üye
**Merhabalar,**

Biraz geç kalmış olsam da, bu mutlu haberi vermekten büyük bir gurur duyuyorum: **İlk işçilerimiz süper sağlıklı bir şekilde çıktılar!** Bu, koloni yolculuğumuzda attığımız ilk büyük adım ve kendimle gurur duyuyorum 8 aydan fazla zaman geçmesine sonunda başardım.

Şimdi sıradaki hedeflerimiz çok daha büyük: 10, 100, 1000 işçi ve daha niceleri!

Simdii giriş kısmını geçtiğimizde göre gelelim kraliçelerimize

Beru 07.05.2025 IMG-20250507-WA0003.jpgIMG-20250507-WA0001.jpg
İlk işçi dediğime bakmayın reisim 3 işçiyi aynı anda çıkarttı emeğine sağlık demekten başka bişey diyemiyorum. Oldukça güzel geliştiğini düşünüyorum zaten larva döneminden beri stres seviyesi düşüktü şu an fazlaca sarsılmadığı sürece ışık falan hiç bozmuyor. Pupa sayısı vesaire de oldukça güzel 2 haftaya yeni işçiler görürüz diye düşünüyorum ama yeni yumurta göremedim onlarda gelir ilerde.

Kayyu 07.05.2025IMG-20250507-WA0004.jpgIMG-20250507-WA0000.jpg
Gelelim kayyuya o gerçekten ilk işçisini çıkardı ama diğerleri de yolda pek bişey kalmadı özellikle resimde de görünen 2 tane pupa kısa zamanda çıkar diye düşünüyorum. Eskiden innanilmaz stres olan bı kraliçeydi ama işçiler çıktıktan sonra o kadar streslenmiyorlar sözünü canlı görmüş oldum şu an beru kadar olmasa da bu kızımız da fazlaca sakin. Pupa sayımız da güzel bakalım ilerde neler olacak

IMG-20250507-WA0012.jpeg
İkisi içinde gözlemlediğim şey ise ilk gün verdiğim şekerli suya işçiler neredeyse hiç ilgilenmediler iki kraliçe de gelip içti baya. Sonraki gün de bı un kurdunu ikiye bölüp yarım yarım verdim kayyu başta ilgilensede sonra saldı biraz ama aldığım zaman baya içi boşalmıştı kurdun. Beruda ise farkli şekilde koyduğum anda tutup içeri doğru çekti bu sefer işçiler de yumuldular yaklaşık bı 10 saat sonunda aldım kurtları ve kırdığım kuş yemlerini verdim bı 7 8 tane falan fazla koymadım. Beslemeler bu şekildeydi

2-3 haftada yada önemli şeyler oldukça güncelleme yaparım okuyan herkese de iyi hobiler dilerim