ENDLER GÜNLÜKLERİ

lordqne

Pupa
Üye
Bu günlükte albino endler üretmeye çalışırken ki deneyimlerimi aktaracağım.

Son düzenleme:

lordqne

Pupa
Üye
Akvaryuma Geçiş
Merhabalar.
Uzun bir aradan sonra günlüğe devam etme kararı aldım ama artık karıncalar değil de daha çok akvaryumumla ilgili bir günlük tutacağım kısaca bir özet geçeyim: akvaryum 90 litre içinde dragonstone kum ve bitkiler var filtreleme yandan sump ben zeolit aktif karbon ve seramik halka kullanıyorum ve filtrasyon gayet iyi sünger olarak sıvacı süngeri kullanıyorum gözenekleri küçük ve kiri iyi tutuyor ayrıca tedarik ve maliyetten dolayı avantajlı benim için suyu ise saatte 8 kez döndüren bir motorum var ışığım geçici daha iyi bir model almayı düşünüyorum. Bu tankta borneo kelebek vatoz redscarletendler ( Poecilia wingei ) ve panda çöpçü besleyeceğim. 20 adet 7 erkek 13 dişi olmak üzere endler , 6 panda çöpçü, 2 cücece kelebek vatozum olacak. Yarın muhtemelen size balıklarla birlikte akvaryumun görüntüsünü atacağım. Bana göre endler (Poecilia wingei) bir lepistes değildir çok benzerler ve çiftleşebilirler ama bence iki farklı dünyanın balıkları . Sormak istediğiniz bir şey varsa sorabilir yanlışım varsa düzeltebilirsiniz hepinize şimdiden teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:

lordqne

Pupa
Üye
IMG_20250410_195629.jpg
Yorumlarınızı bekliyorum saklanma alanı az yözükebilir ama çok var akvaryum boyutu 80x30x45

Ekli dosyalar

• IMG_20250410_195630.jpg
    IMG_20250410_195630.jpg
    78.7 KB · Görüntüleme: 4

lordqne

Pupa
Üye
WhatsApp Görsel 2025-04-11 saat 20.29.59_82240182.jpgWhatsApp Görsel 2025-04-11 saat 20.29.55_06318af2.jpg
Her zamanki gibi akvaryum ışığı ve telefonun gazabına uğradım akvaryum bu kadar mavi değil maalesef.
şuan 8 erkek 13 dişi red scarlet endler, 2 borneo kelebek vatoz, 2 cüce vatoz, 7 tanede panda çöpçüm var bir adet yavru endler var ona güzel bir tank ayarlayacağım. Lütfen yanlışlarımı söyleyin yada öneriniz varsa hep açığım.Okadar saklanma alanı varki ben bile balıkları akvaryumda aruyorum kusura bakmayın.

Evet artık tek bir amacım var oda albino endler üretmek bu safkan olmalı ki tat versin yaptığım hiç bir bilimsel dayanağı olmayan bir hesaplamayla 21 yılda bir albino endlerim olabilir .Tabi bu şuan ki balık popilasyonuyla balıkları ürettikçe daha çok balık ayıracağım akvaryum bomboş çünkü balıkları görmüyorum bile. Bur dan aquamentist abime selam yollayayım belki görür. Bunun dışında tank sayımıda arttıracağım balıkların boylanacağı ve üretimin olacağı ikinci bir akvaryum kuracağım yani 100 50 ve 20 litrelik 3 akvaryumda bunu deneyeceğim.

Son düzenleme:

lordqne

Pupa
Üye
Red scarletler.
IMG_20250412_093025.jpg
Sürü balıkları olduklarını dün rehberi hazırlarken gördüm. Birde balıkların net fotoğrafları günlükte yoktu eklemek istedim.
Ayrıca hamileliğinin son evresinde dişiler var bakalım kaç yavrumuz olacak.

Utgea

Nanitik
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Üye
Elinize sağlık kurulum ve izlediğiniz yol oldukça doğru gözüküyor. Ayrıca akvaryumun tasarımı gerçekten çok hoşuma gitti çok yoğun bitkili akvaryumlardansa sizinki gibi sadece ve şık tasarımlar zaten genel olarak daha çok hoşuma gidiyor. Tek tavsiyem bu görselliğe daha açık renk bir aydınlatma takıp yazık etmemeniz olur.

Hesabınız doğru çıkar ise 40-60 yıl sonra sizden albino endler sahiplenmek için sizinle iletişim kuracağım 😄

Son düzenleme:

lordqne

Pupa
Üye
Elinize sağlık kurulum ve izlediğiniz yol oldukça doğru gözüküyor. Ayrıca akvaryumun tasarımı gerçekten çok hoşuma gitti çok yoğun bitkili akvaryumlardansa sizinki gibi sadece ve şık tasarımlar zaten genel olarak daha çok hoşuma gidiyor. Tek tavsiyem bu görselliğe daha açık renk bir aydınlatma takıp yazık etmemeniz olur.

Hesabınız doğru çıkar ise 40-60 yıl sonra sizden albino endler sahiplenmek için sizinle iletişim kuracağım 😄
Sağolun zaten aydınlatmayı değiştireceğim gün ışığı olarak endler albino üretebilirsem bir süre sonra çiftler halinde dağıtmayı düşünüyorum sizde ilk bileti alan kişi oldunuz.

Son düzenleme:

lordqne

Pupa
Üye
1000120599.jpg
Merhaba ilk yavruları aldım hepsi sağlıklı bir kaç tane daha var ama onları yakalayamadım yakında akvaryumun dışına takılan fluvalın yavruluğunu alacağım 4 litre hacmi var boylanmaları için yeterli.

lordqne

Pupa
Üye
Yeni bir günden merhabalar yavru sayısı 14 şuanki hedefim bu aynı dişiden olan yavruları büyütmek daha sonra bunları kendi aralarında çiftleştiricem ki çekinik genleri fenotipte görebilelim bu balıklar albino olmadığı için baskın ve çekinik genin her ikisininde bulunduranların çiftleşmeleri gerek bu da biraz zor olacak.

IMG_20250414_093855.jpg
IMG_20250414_093854.jpg

lordqne

Pupa
Üye
Güncelleme:
Yavru sayısı 18 oldu iki küçük dişiden bu kadar yavru aldım daha hamile büyük dişiler var hazırlık yapıyorum çünkü yavruluk doldu.

lordqne

Pupa
Üye
Merhabalar yeniden şuan 19 yavru var dişilerimiz hala şişiyor yeni yavrular biraz fazla gelecek o yüzden sipariş verdim günde iki kere yemliyorum sabah kabuksuz artemia akşam kuru yem formları çok iyi ve aktifler sürü şeklinde yüzdeleri çok tatmin edici başka gelişme yok.

lordqne

Pupa
Üye
Bu gün bir iyi bir kötü gelişme var
Bir dişimiz daha yavruladı sabah ışığı açtım ve fark ettim ki bir dişi ölmüş ama aynanda arkasından bir yavru çıktı yavruyu aldım bir adet daha yavru gördüm ama onu yakalamkla uğraşmadım şimdi filtrenin içinden 3 adet yavru çıktı onları da aldım totalde 23 yavru var başka yavru var mı bilmiyorum 5 litrelik bir askı yavruluk almayı planlıyorum hamile dişiler hala var bakayım ne olacak.

lordqne

Pupa
Üye
Merhabalar:
Şuan tam 27 yavru var ölen dişinin olduklarını tahmin ediyorum.

lordqne

Pupa
Üye
Merhabalar yeni bir gün yeni yavrular 31 yavru var, alan çok dar biliyorum bir hafta içinde yeterli alanları olacak ve şu davula benzeyen dişiler hala doğurmadı doğumlarıyla beraber yaklaşık 60 yavru olur heralde çok artarlarsa yeni bir akvaryum kaçınılmaz sonum olacak filtreye bir file koyacağım çünkü hergün filtreden yavru çıkıyor ama sump olduğu için çekim çok kuvetli değil elyafta takılıyolar.
IMG_20250421_182731.jpg
Buda akvaryumun son haliIMG_20250421_183133.jpg

ali8181

Pupa
Üye
Merhabalar yeni bir gün yeni yavrular 31 yavru var, alan çok dar biliyorum bir hafta içinde yeterli alanları olacak ve şu davula benzeyen dişiler hala doğurmadı doğumlarıyla beraber yaklaşık 60 yavru olur heralde çok artarlarsa yeni bir akvaryum kaçınılmaz sonum olacak filtreye bir file koyacağım çünkü hergün filtreden yavru çıkıyor ama sump olduğu için çekim çok kuvetli değil elyafta takılıyolar.
Ekli dosyayı görüntüle 49150
Ekli dosyayı görüntüle 49160
Görüntü muhteşem.

lordqne

Pupa
Üye
Merhabalar şuan 40 yavru var doğumu yaklaşan iki balık var ve heryerden salyangoz çıkıyor bunu nasıl çözeceğim.
IMG_20250428_091204.jpg
Bu salyangozlar normalde yoktu bitkilerle geldiklerini düşünüyorum istilacı tür mü bunlar.

Mertali

Kraliçe
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Adi salyangoz diye geçiyorlar. Akvaryumda başka tür salyangoz var mı? helena alabilirsiniz, hepsini yok edecektir.

lordqne

Pupa
Üye
Adi salyangoz diye geçiyorlar. Akvaryumda başka tür salyangoz var mı? helena alabilirsiniz, hepsini yok edecektir.
Bende adi salyangoz olduklarını düşünüyorum hiç salyangozum yok normalde bitkilerle geldiler galiba en kısa zamanda helena temin ederim teşekkürler.