ENDLER GÜNLÜKLERİ

lordqne

Pupa
Üye
Merhaba
Bugün akvaryumculardan birine gittim ve katil salyangoz istedim adam tamam dedi dedimki abi bunlar adi salyangoz yer dimi dedim yer dedi hiç bir şey bırakmaz dedi yolda farkettim bu mavi elma salyangozu lütfen yanıldığını söyleyin bu arkadaş adi salyangoz yermi.
17464579145358794089543291255729.jpg

Son düzenleme:

omerfaruk_

Nanitik
Moderatör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Merhaba
Bugün mersindeki en bilindik akvaryumculardan birine gittim ve katil salyangoz istedim adam tamam dedi dedimki abi bunlar adi salyangoz yer dimi dedim yer dedi hiç bir şey bırakmaz dedi yolda farkettim bu mavi elma salyangozu lütfen yanıldığını söyleyin bu arkadaş adi salyangoz yermi.
Ekli dosyayı görüntüle 50630
Maalesef adi salyangozlara bir etkisi olmaz.

lordqne

Pupa
Üye
Yeni güncelleme,
Yeni gelişmeler var yaklaşık 63 yavru var
Akvaryuma iki minare salyangoz ekledim karides ve helenada alacağım adi salyangozlar yüzünden.Helenaların minare salyangoz yediğini biliyorum onları ayırıcam onun dışında bir erkek balık öldü bitkilerde budama yaptım ve ektim tuttu şimdilik bu kadar.
Camponotus festai koloni birleştirme tamamlandı artık hepsi yemek yiyor bitbiriyle trophalaksis yapıyor gayet iyi ilerlediler yumurtlamayada başladılar.

lordqne

Pupa
Üye
Yeni güncelleme.
Merhabalar yeni gelişmeleri aktaracağım.
Yeni aydınlatma aldım orionled gün ışığı 6500k olması lazım bir adet sıcaklık ölçer aldım.
Canlı olarak 12 adet bloodmary karides aldım 5 adet tele sarılı chrismissmoss var ama bunun yeri bu akvaryum olmayacak geçici süreliğine koydum.
Çeşitli vitaminler, gübreler ve su düzenleyiciler aldım. Yeni bir yavruluk yaptım 5 litre hacmi var filtreleme sorunsuz çalışıyor yaz ayları olduğu için ısıtıcı koymadım güncel yavru sayısı 58, 3 haftadır doğuracak dediğim balık hala doğurmadı. Akvaryumun güncel hali ve yavruluk. Yavrulukta bir mangrove kökü, taş ve hagen kum var bir adet albino çöpçü koydum yem artıklarını yesin diye. Şimdilik bu kadar :)

WhatsApp Görsel 2025-05-12 saat 19.52.49_7e150b9b.jpgWhatsApp Görsel 2025-05-12 saat 19.52.43_3a3521f0.jpg