En sıkıcı türler

yusufff01

Media
Üye
En sıkıcı, baydırıcı,keyif vermeyen tür/türler hangileri sizce? Fikirlerinizi merak ettim.

Mikrox

Replete
Yardımsever
Üye
En sıkıcı, baydırıcı,keyif vermeyen tür/türler hangileri sizce? Fikirlerinizi merak ettim.
Tamamen öznel bir soru ama şahsımca konuşacak olursam Tetramorium benlik değil gibi. Tek sevdiğim özellikleri uygun koşulda çok fazla ve hızlı üreme sağlıyorlar. Sevmediğim yönüde çok küçükler ve bir yandan kaçma riskide çok yüksek. Bazen tüpte beslemesi işkence oluyor. Outworld bağlıyorsun bu sefer Outworlde çıkmıyor vs. İnsanın sınırlarını zorlayan bir tür.😀

İlyas16

Replete
Üye
Şahsen Lasius olabilir. Hiç beslemedim ama görünce de “tipik normal karınca” diyorum. Şu zamana kadar 50 taneden fazla Lasius bulmuşumdur, hiç birini almadım. Bölgemde de büyük bir uçuş olmasına rağmen multi falan da denemedim. Zaten davranışları olsun, üremeleri olsun, stres seviyeleri olsun tamamen yeni başlayan dostu ama bir yandan da bana göre gerçekten çok sıkıcı. Farklı bir yanı yok gibi geliyor diğer türlere göre. Ben böyle deyince değersiz veya gerçekten sıkıcı olarak algılamayın, türü seven vardır, bir şey diyemem. Zaten hayvanların cinsini ve türünü karşılaştırıp “şu sıkıcı, şu zevkli” demek ne kadar etik, onu da bilmiyorum.

yücehayvanat

Media
Üye
Bu soru bence yanlış bir soru. Ben de neredeyse herkesin beslediği cinsleri besliyorum. Tetramorium, lasius, formica. Formica biraz daha ilgi çekici olsada oldukça basit bir tür. Bu koloniler daha sadece tek bir kraliçeden oluşurken bana çok sıkıcı geliyorlardı, işçiler bir çıktı, kendimi gözlemlemekten alıkoyamaz oldum, şuan lasius kolonisi 75-100 işçi barajında ve hala 2. nesil işçiler çıkmadı mesela, onların ve diğer kolonilerin sürekli olarak gelişimlerini takip etmek bile çok keyifli. Yani uzun lafın kısası bence sıkıcı tür yoktur, kişisel tercihleri ve tecrübesi doğrultusunda beğenilmeyen tür vardır.