Pupa işçi eklemesi vs. işe hep yarıyor diye duymuştum, yaramıyor mu?Cataglyphis'ler çünkü olmuyo yani abi yok ne yapsamda yumurtlamıyoooo😡😡😡
Ekli dosyayı görüntüle 69797Ekli dosyayı görüntüle 69798
(Ölen bi kraliçenin resimlerini çekmiştim çok önceden)
Camponotus cruentatus hem vicdan azabı çektiğim hem de gıcık olduğum bir koloniydi. Kargonun stresini bir türlü atamadılar; outworld içinde taşın altına yerleştiler yemek yemediler vs. Aşırı streslilerdi ama harika gözüküyorlardı. Ölümleri benim yüzümden oldu sanırım ama bir daha asla beslemeyeceğim bir tür. Camponotusları genel olarak da çok sevmiyorum zaten bana hızlı, küçük, soytarı karınca lazım.Merhabalar. En sevmediğiniz cinsler nelerdir ve neden. (fotoğraf bırakırsanız güzel olur🙏🏻)
Benim ki de işçi çıkardı ama yumurtlamıyor. Ne yapsam işe yaramıyor kafayı yedirtiyor insana.Formica hocam çünkü o kadar hızlı stres oluyor ki 1-2 haftada bir bakıyorum ama baktığım gibi koşuşup hemen stres olup bir dahaki hafta bakıyorum, meydanda yumurta yok.

Yarıyordur illa ki ama ben beceremedim ve sinir oldum. Ve ayrıca benimkiler teraryumda dekor taşının altına kuruldular oda gıcık etti beni😄😒Pupa işçi eklemesi vs. işe hep yarıyor diye duymuştum, yaramıyor mu?
Umarım başarılı olursunuz. Çok protein istedikleri ortamlarının sıcak olması gerektiği için benim bulaşmak istemediğim bir cins kendileri. Ben daba çok soğuk ve karbonhidrat seven cinslere yönelme eğlimindeyim.Yarıyordur illa ki ama ben beceremedim ve sinir oldum. Ve ayrıca benimkiler teraryumda dekor taşının altına kuruldular oda gıcık etti beni😄😒
Ama önümüzdeki sezonda tekrar yapacağım inşallah.
Bence Lasius'ların tümüne genelleyebilirsiniz, temiz Lasius görmedim ben.Kesinlikle. En sevmediğim ''TÜR'' Lasius Niger olabilir. Neden mi? Hem pisler düzensizler birde uçuş zamanları gelince almak istemiyeceğim kadar çok çıkıyor etrafta. Gerçekden insana gına getiren bir tür kesinlikle en sevmediğim tür.
Evet haklısınız.. Lasius tam bir fiyasko bir tür beğendiğim turuncu lasius var sadece.Bence Lasius'ların tümüne genelleyebilirsiniz, temiz Lasius görmedim ben.
Formica kesinlikle.1 ay boyunca hiç bakmadım.Merhabalar. En sevmediğiniz cinsler nelerdir ve neden. (fotoğraf bırakırsanız güzel olur)
Bende pek sevmiyorum benim kraliçe ve işçiler şekerli su verdiğim kulak çubuğunun içine girdi,aşırı saçmaKesin olarak Tetramorium. Bugünden önce kararım kesin değildi ama bugünle kesinleşti. Bugün 2.sini yaşadığım bir olay yaşadım. Daha önceden işçilerle birlikte bi anda yok olmuşlardı 2 3 gün sonra birden sihirli bir şekilde geri geldiler. Bugün de formikaryuma baktığımda işçiler pupalar vs. var bir yere yığılı ama kraliçe yok. Her yere baktım bulamıyorum. Ya benimkilerde bi delilik var ya da ben deliyim.
Beninkiler de un kurdunun içen saklanıyorlar, çöpe atmak için kurdu aldığımda da kaçıp beni ayar ediyorlar.Bende pek sevmiyorum benim kraliçe ve işçiler şekerli su verdiğim kulak çubuğunun içine girdi,aşırı saçma
Bendede oldu işçi sayısı azken şimdi un kurdundan geriye hiç bir şey bırakmıyorlarBeninkiler de un kurdunun içen saklanıyorlar, çöpe atmak için kurdu aldığımda da kaçıp beni ayar ediyorlar.
Kraliçeyi UNUFAK etmişler, mecazi olarak demiyorum. Antenlerini görmemiştim, kum sanmıştım. Maalesef Tetramorium kolonimin sonu geldi galiba...Kesin olarak Tetramorium. Bugünden önce kararım kesin değildi ama bugünle kesinleşti. Bugün 2.sini yaşadığım bir olay yaşadım. Daha önceden işçilerle birlikte bi anda yok olmuşlardı 2 3 gün sonra birden sihirli bir şekilde geri geldiler. Bugün de formikaryuma baktığımda işçiler pupalar vs. var bir yere yığılı ama kraliçe yok. Her yere baktım bulamıyorum. Ya benimkilerde bi delilik var ya da ben deliyim.