En sevdiğiniz karınca türü?

Enesqwpr

Nanitik
Üye
İsterseniz türü hakkında bilgi vb. verebilirsiniz.

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
camponotus CAO2 yada Harpegnathos Venator birini beslemeyi çok isterdim

BahadirSarp

Asker
Yardımsever
Üye
neden mümkün değil hocam
Resmi olarak istilacı tür olduğu için CITES raporları tutuluyor. Tür, kontrol altında ve takip ediliyor. Ülkeye sokmayı geçtim, bir kraliçe bulup satın almak bile çok zor. Diyelim ki kraliçeyi bir şekilde buldunuz; ülkeye sokmaya çalışırken yakalanırsanız, biyokaçakçılık ve canlı çeşitliliğini bozmak gibi suçlardan yargılanırsınız.

atako

Media
Üye
myrmecocystus ve camponotus inflatus abdomenlerini şişiren ve sadece depo olarak kullanılan işçileri var. Çok güzel görünüyor.

LuciFeci

Minör
Üye
İsterseniz türü hakkında bilgi vb. verebilirsiniz.
Carebara istiyorum çünkü bu türde yalnızca normal işçiler ve majör işçiler yok — aynı zamanda süper majörler de var. Bu süper majörler, öylesine büyük ki, bazıları kraliçeden bile iri olabiliyor. Böylesine uç boyutsal farklılıkları izlemek inanılmaz keyifli. Keşke Türkiye’de de doğal olarak bulunabilselerdi; kesinlikle gözlemesi en heyecan verici türlerden biri olurdu.

yücehayvanat

Larva
Üye
Ben basit sade ama bir o kadar da etkileyici olan Tetramorium'ları çok seviyorum.

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Benim aslında en sevdiğim kraliçe Camponotus'du ancak düne kadar.Dün değişik bı Tetramorium buldum ve artık en sevdiğim bu olur gibi.

IMG_20250609_223121.jpg

Enesqwpr

Nanitik
Üye
Solenopsis invicta keşke besleyebilsem🥹
Umarım beslersin ☺️

camponotus CAO2 yada Harpegnathos Venator birini beslemeyi çok isterdim
İyi umarım beslersin ☺️

Resmi olarak istilacı tür olduğu için CITES raporları tutuluyor. Tür, kontrol altında ve takip ediliyor. Ülkeye sokmayı geçtim, bir kraliçe bulup satın almak bile çok zor. Diyelim ki kraliçeyi bir şekilde buldunuz; ülkeye sokmaya çalışırken yakalanırsanız, biyokaçakçılık ve canlı çeşitliliğini bozmak gibi suçlardan yargılanırsınız.
Ama keşke bakılabilse😥

Ben basit sade ama bir o kadar da etkileyici olan Tetramorium'ları çok seviyorum.
Bende tetromoriom bakıcısıyım ve evet hem kolay ve dirençli

Benim aslında en sevdiğim kraliçe Camponotus'du ancak düne kadar.Dün değişik bı Tetramorium buldum ve artık en sevdiğim bu olur gibi.

Ekli dosyayı görüntüle 57156
Mükemmel bişey be cok güzel dikatli bak bence 😁

Hasancık

Majör
Üye
Benim en sevdiğim tür Crematogaster schmidti. Bu tür avlanırken abdomenlerini akrep gibi kaldırmaları ve ağaç türü olduğu için çenelerinin çok güçlü olması, bence Crematogaster schmidti’yi çok keyifli bir tür yapıyor.

Enesqwpr

Nanitik
Üye
Benim en sevdiğim tür Crematogaster schmidti. Bu tür avlanırken abdomenlerini akrep gibi kaldırmaları ve ağaç türü olduğu için çenelerinin çok güçlü olması, bence Crematogaster schmidti’yi çok keyifli bir tür yapıyor.
Bencede🙃

katilkarinca

Larva
Üye
Cataglyphis aenescens iri ve hızlı kumsallarda çok dikkat çekiyorlar. Aradım aradım bulamadım bu sene.