En sevdiğiniz karınca türü ve özellikleri 3-part

Enesqwpr

Nanitik
Üye
En sevdiğiniz karınca türü ve özellikleri hakkında bilgi veriniz.

Gerekenler
* Tür ismi
* Türün hakkında bilgiler
* Türe ait fotoğraflar

İyi hobiler 😀

emreqpak

Pupa
Üye
En sevdiğiniz karınca türü ve özellikleri hakkında bilgi veriniz.

Gerekenler
* Tür ismi
* Türün hakkında bilgiler
* Türe ait fotoğraflar

İyi hobiler 😀
COMPONOTUS SANCTUS

Componotus cinsi, halk arasında marangoz karıncalar olarak da bilinir.

Genel Özellikleri

Boyut: İşçiler türüne göre 6–25 mm arasında değişebilir. Kraliçeleri genelde çok daha büyüktür.

Görünüm: Vücutları parlak siyah, kahverengi, kırmızı veya iki renkli olabilir. Gövdeleri sağlam ve büyük kafalıdır.

Yaşam Alanı: Çoğunlukla ormanlık alanlarda, ağaç kovuklarında, çürümüş odunlarda yuva yaparlar. Bazı türler toprakta da yuva kurabilir.

Beslenme: Hem omnivordurlar hem de trofik düzeyde esnektirler. Bitki özsuları, ballı su, nektar, böcekler ve diğer eklembacaklılarla beslenirler. Doğada özellikle hemiptera (ör. yaprak bitleri) ile mutualist ilişki kurarak tatlı özsu alırlar.

Ekli dosyalar

• 290b57d55977f1c5865aacca179be13d.jpg
    290b57d55977f1c5865aacca179be13d.jpg
    20.4 KB · Görüntüleme: 9

Misshuppi

Yumurta
Üye
images (4).jpeg
Bu tür strumigenys oldukça küçük bir tür gözle fark etmek inanılmaz zor kanatları olursa fark etmeniz daha kolay bu türde beni benden alan şey çene yapısı trap-jaw denilen bi çene ağız yapısına sahip ve bunun gibi zor bulunan. Türler çok ilgimi çekiyor bu türü bir ara mola saatinde bankta otururken gözüme çarptı onu bir küçük kaba aldım lakin eve götürene kadar öldü çok üzülmüştüm böylesine nadir çıkan bir türün ölmesi beni cok üzdü umarım birdaha karşılaşırım bu küçük mikro dost ile ve size günlük çekerim

anakin

Intercaste
Üye

Carebara diversa​

Myrmicinae alt familyasından olan ve Yağmacı Karınca olarak da bilinen carebara diversa dev askerleri ve kesintisiz yemek aramalarıyla önlüdür. Kraliçeleri 18-22 mm, işçiler 2-5 mm, majörler 5-17 mm ve askerler genelde kraliçe boyutundadır. Ben bu türü iştahından ve küçük işçiler ile majörler, kraliçe ve askerle oluşturduğu tezat görüntüden dolayı çok seviyorum. Yaygın olarak latin amerika tataflarında bulunuyor.

1000022176.jpg

termitsever

Yumurta
Üye
Atta tarım ve hayvancılık yapmasıyla beni mest ediyor

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250827-105424_Chrome.jpg
    Screenshot_20250827-105424_Chrome.jpg
    46.2 KB · Görüntüleme: 23

arthro

Yumurta
Üye
COMPONOTUS SANCTUS

Genel Özellikleri

Boyut: İşçiler türüne göre 6–25 mm arasında değişebilir. Kraliçeleri genelde çok daha büyüktür.

Görünüm: Vücutları parlak siyah, kahverengi, kırmızı veya iki renkli olabilir. Gövdeleri sağlam ve büyük kafalıdır.

Yaşam Alanı: Çoğunlukla ormanlık alanlarda, ağaç kovuklarında, çürümüş odunlarda yuva yaparlar. Bazı türler toprakta da yuva kurabilir.

Beslenme: Hem omnivordurlar hem de trofik düzeyde esnektirler. Bitki özsuları, ballı su, nektar, böcekler ve diğer eklembacaklılarla beslenirler. Doğada özellikle hemiptera (ör. yaprak bitleri) ile mutualist ilişki kurarak tatlı özsu alırlar.
Kesinlikle Oecophylla mükemmel bir cins yaprak kesici karınca olarakta bilinirler yuvaları ile ünlüler beslemişliğim olmuştu.

Ekli dosyalar

• Screenshot_157.png
    Screenshot_157.png
    89.5 KB · Görüntüleme: 5

Begonza

Dichthadiiform
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Kesinlikle Oecophylla mükemmel bir cins yaprak kesici karınca olarakta bilinirler yuvaları ile ünlüler beslemişliğim olmuştu.
Yaprak kesici değil, dokumacı karınca olarak geçer. Yaprak kesiciler yaprak kullanarak mantar yaparken, dokumacılar çeşitli sıvılar ile yaprakları birbirine yapıştırıp içine yuvalar.

COMPONOTUS SANCTUS

Genel Özellikleri

Fotoğraftaki canlı Camponotus cinsi değil, Oecophylla cinsi.

Carebara diversa​

Myrmicinae alt familyasından olan ve Yağmacı Karınca olarak da bilinen carebara diversa dev askerleri ve kesintisiz yemek aramalarıyla önlüdür. Kraliçeleri 18-22 mm, işçiler 2-5 mm, majörler 5-17 mm ve askerler genelde kraliçe boyutundadır. Ben bu türü iştahından ve küçük işçiler ile majörler, kraliçe ve askerle oluşturduğu tezat görüntüden dolayı çok seviyorum. Yaygın olarak latin amerika tataflarında bulunuyor.

Ekli dosyayı görüntüle 68457
Latin Amerika değil, Asya türüdür. Hindistan, Çin ve alt tarafındaki ada ülkelerinde varlar. Ayrıca majör-asker terimleri arasında hata yaptığınıza eminim ama hangisi doğru ben de unuttum.